Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

ABD'nin UFO düşürdük iddialarının arka planı ortaya çıktı! Derin devletler arasında gizli bir soğuk savaş mı başladı?

ABD'nin UFO düşürdük iddialarının arka planı ortaya çıktı! Derin devletler arasında gizli bir soğuk savaş mı başladı?

ABD ordusu, Huron Gölü üzerinden tanımlanamayan bir hava aracı düşürdüğünü açıkladı. Bu olay sonrası daha önce de tartışmalara konu olan Çin'in hava balonlarının ABD'ye nasıl girdiği ile ilgili derin devletler arasındaki çatışma gündem oldu.

Dünya

28.01.2024, 19:32

ABD, dün Huron Gölü üzerinde tanımlanamayan bir hava aracı düşürdüğünü duyurmuştu. Birçok ülke eş zamanlı olarak altıgen hava araçlarının radarlarına takıldığını duyururken, bir kesim UFO'ların gerçek olduğunu iddia ederken bir kesim de Çin ile ABD derin devleti arasında bir soğuk savaş başladığını iddia etti. ABD, Çin'in hava balonları akınlarını önemsiz olarak gündeme taşımamaya çalışırken yaşanan son olaylar iki ülke arasında yaşanan gerilimin savaş başlatmak üzere olduğuna dikkat çekildi. 

Körfez hamlesi dünyayı böyle salladı: Yardım için Türkiye'ye bakıyorlar Haberi Görüntüle

TÜM NESNELERİN BALON OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR 

Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer tarafından dile getirilen Washington çevresindeki genel fikir birliği, Beyaz Saray, Schumer'ı böyle söylediği için kınamış olsa da, tüm 'nesnelerin' balon olduğu yönünde.  

12 Şubat itibariyle en son çatışma, Huron Gölü üzerinde düşürülen altıgen şekilli bir balondu. Bu balonun, Malmstrom Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki ABD stratejik füze mevzileri üzerinde hareket ederek daha öncekiler gibi Montana'ya ulaştığı biliniyor. 

Bu, Minuteman III MIRV füzelerinin yer altı silolarına yerleştirildiği ABD topraklarındaki üç bölgeden biri. Diğer ikisi Minot, Kuzey Dakota ve Wyoming'deki Francis E Warren Hava Kuvvetleri Üssü'nde bulunuyor.

İsrail köşeye sıkıştı! The Economist'ten gizemli analiz: Yeni savaşlar kapıda Haberi Görüntüle

ABD ÇİN'İN OPERASYONLARINI ÖNEMSİZ OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR 

Beyaz Saray'ın Schumer'e yaptığı şikayetten, Çin'in balon operasyonlarını önemsiz göstermeye çalışmak için Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon düzeyinde yoğun bir ilgi olduğu anlaşılıyor. 

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi' Haberi Görüntüle

ABD İHLALLERİ ÖRTBAS EDİYOR 

Örneğin, bu izinsiz girişlerin en az birkaç yıldır devam ettiği ve sistematik olarak örtbas edildiği fazlasıyla açık. Bir örtbas anlamına gelen şeyin tek makul açıklamasının, Çin ile bir çatışmaya girmemek olduğu belirtiliyor. 

Fakat uzmanların asıl sorduğu sorunun Çin'in neden ABD'nin stratejik üslerini ve füze savunma sistemlerini gözetlemeye bu kadar niyetli olduğu belirtiliyor. 

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı Haberi Görüntüle

ÇİN ABD'DEN DAHA FAZLA FÜZE KAPASİTESİNE SAHİP 

Diğer yandan, Çin artık ABD'den daha büyük bir kıtalararası balistik füze kapasitesine sahip ve bunların çoğu, talep üzerine hızla fırlatılabilen roketler. 

ABD'nin her ikisi de ilk vuruş sistemi olmayan füze silolarına ve nükleer denizaltılara bel bağlamasının aksine, Çin konuşlandırması sabit sertleştirilmiş fırlatma alanlarını demiryollarında veya yollarda hareket edebilen kıtalararası balistik füzelerle birleştirerek bulmalarını ve yok etmelerini zorlaştırıyor.

Tarihsel olarak ABD, nükleer saldırıya karşı güvenlik için karşılıklı garantili imha paradigmasına güvenmişti. MAD doktrini olarak bilinen bu doktrin, Soğuk Savaş döneminde oldukça iyi çalıştı, öyle ki hem ABD hem de Rusya (SSCB) füze sayıları ve balistik füze savunmaları konusunda sınırlamalar konusunda anlaştılar. 

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

ÇİN SINIRLAMA ANLAŞMALARINA HİÇBİR ZAMAN UYMADI 

Bununla birlikte, Rusya ve ABD'den farklı olarak Çin, füze sınırlamalarına hiçbir zaman katılmadı ve son zamanlarda taktik ve stratejik nükleer füze yeteneklerini hızla artırıyor.

Huron Gölü üzerinde düşürülen en son balon, muhtemelen sadece istihbarat balonu. Balonu imha etmekle görevlendirilen pilotlar, sekizgen nesneden sarkan "ipler" veya teller gördüler, bu da yükün çoktan ayrıldığını ve belki de imha edildiğini düşündürdü. 

İsrail köşeye sıkıştı! The Economist'ten gizemli analiz: Yeni savaşlar kapıda Haberi Görüntüle

ÇİN'İN AMACI NE? 

Bu arada Çin'in niyeti hakkında ciddi soru işaretleri var. Çin ciddi iç sorunlar yaşarken ve Başkan Xi Jinping'in liderliği gölge altındayken Çin neden hassas ABD bölgelerinin üzerine bir grup gözetleme balonu göndersin?

Çin ordusu, Xi'nin açık onayıyla mı faaliyet gösteriyor yoksa balon kaçışı, mevcut hükümete askeri liderliğindeki bir meydan okuma mı? Yoksa ABD'nin bunları bildiği ama asla protesto etmediği için bu uçuşlar rutin hale gelmiş olabilir mi?

İkisi de üstün ırkın yaşam hakkını savunuyor: Hitler'in adımlarını takip... Haberi Görüntüle

DERİN DEVLETLER ÇATIŞMAYI MI YÖNETİYOR? 

Üst uçuşları durdurmamanın ve Çin'i geri püskürtmenin ABD'nin son derece tehlikeli bir politika hatası olduğunu gözlemlemek dışında kimse bu soruyu yanıtlayamıyor. Daha uğursuz bir şekilde, üst düzey ABD yetkililerine onlardan hiç bahsetmeme olasılığı da var, bu da sorumsuz bir 'derin devlet' operasyonu ihtimalini artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading