Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'nin Kudüs'te Filistin Konsolosluğu açma hamlesine İşgalci İsrail'den tepki geldi

ABD'nin Kudüs'te Filistin Konsolosluğu açma hamlesine İşgalci İsrail'den tepki geldi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet verecek konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin, 'Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok. Kudüs, sadece İsrail'in başkentidir' ifadesini kullandı. ABD'nin bu hamlesi Filistin'de umutla karşılanmıştı.

Dünya

23.01.2024, 18:15

İşgalci İsrail'in Başbakanı Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Maliye Bakanı Avigdor Liberman, yıllık bütçenin Meclisten geçmesine ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet veren ve 2019'da kapatılan konsolosluğunu yeniden açma planına dair sorulan soruya Bennett, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok. 'Kudüs, sadece İsrail'in başkentidir.' Konumumuzu tutarlı, sessizce ifade ediyoruz ve umarım anlaşılmıştır." ifadesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Lapid ise ABD'nin konsolosluğu işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde açmak istemesi halinde buna ilişkin herhangi bir itirazlarının olmayacağını dile getirerek, Kudüs'ün egemenliğinin "sadece İsrail'e ait olduğunu" iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading