Yandex Metrica

ABD liderliğindeki 'Quad' ittifakı toplandı! Hedeflerinde Çin var

ABD liderliğindeki 'Quad' ittifakı toplandı! Hedeflerinde Çin var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Quad ittifakının dışişleri bakanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Çin hakkında değerlendirme yapan Blinken, Çin ile çatışma yaşamanın önüne geçilebileceğini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 18:48

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hindistan, Japonya, Avustralya ve ABD'den oluşan Quad ittifakının dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

ÇİN İLE ÇATIŞMAKTAN KAÇINMAK MÜMKÜN

Blinken'e Hint-Pasifik bölgesinde Çin ile olası bir çatışma hakkında gelen soru sonrası, "Hiçbir şey kaçınılmaz değildir" diye cevap veren Blinken, ABD'nin Çin saldırganlığının tehdidi altında olan kurallara dayalı bir sistem için müttefik devletlerle birbirilerini desteklemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

'ÇİN AGRESİF DAVRANIYOR'

Blinken açıklamasında, "Çin’in son yıllarda kendi içinde ve bölgede daha da agresif davrandığına dair endişeleri paylaştığımızı düşünüyorum" diye konuştu. 

Antony Blinken, Quad ittifakının "geleceğin neler getirebileceğine dair olumlu bir vizyon" ve "inşa etmek için muazzam zaman ve çaba harcadıkları kurallara dayalı sistemi savunma sözü" birleştiğini ifade etti. 

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN QUAD SUÇLAMASI

Diğer yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi diğer ülkeler üzerinde hegemonya kurmak için Quad'ı kullanmakla suçladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading