Yandex Metrica

ABD'li sözcü Yunan gazetecinin tuzağına düşmedi: Türkiye ile derin bağlarımız var

ABD'li sözcü Yunan gazetecinin tuzağına düşmedi: Türkiye ile derin bağlarımız var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Yunan muhabirin Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili sorusuna "Bizimle Türkiye arasında uzun dönemli ve derin ikili savunma bağları var ve Türkiye’nin NATO ile ortak çalışabilirliği bu yönetimin önceliklerinden biridir" şeklinde yanıt verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken ile dün Washington'da görüşmüştü. Çavuşoğlu, kritik görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Blinken ile son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin Biden yönetiminin çabalarının gayet olumlu olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "F-16 satışının NATO'nun çıkarına olduğu konusunda hemfikiriz. Yönetim kararlıysa Kongre'deki engellemeyi aşabilir" ifadelerini kullanmıştı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin, Türkiye'ye F-16 satışıyla bağlantılı olmadığının altını çizen Dışişleri Bakanı, "ABD Kongresi bunları bağlantılı gibi göstermemeli" demişti. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanlığının günlük basın toplantısında Yunan gazeteci, Türkiye'nin F-16 alım talebinin ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamına girip girmediğini sordu.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

''HER ASKERİ SATIŞ AYRI ELE ALINIYOR''

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Yunan gazeteciye geçen hafta da aynı soruyu sorduğunu ve kendisine yanıt verildiğini belirterek, her askeri satışın ayrı ele alınıp değerlendirdiğini ve CAATSA yaptırımları konusunda spesifik bir değerlendirmesinin olmadığını söyledi.

Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi ile uçaksavar füzesini test etti Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi... Haberi Görüntüle

''ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA DERİN BAĞLAR VAR''

Öte yandan Vedant Patel, ABD Başkanı Joe Biden’ın haziran ayında Türkiye’ye F-16 satmak ve mevcut F-16 filolarını modernize etmek gerektiğini söylediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Yine de genel olarak konuşacak olursak ABD, NATO müttefikleri ile ortaklıklarına büyük önem veriyor. Bizimle Türkiye arasında uzun dönemli ve derin ikili savunma bağları var ve Türkiye’nin NATO ile ortak çalışabilirliği bu yönetimin önemli önceliklerinden biridir."

ABD Kongresi, 2017’de Rusya başta olmak üzere dünyadaki hasımlarına karşı geniş kapsamlı bir yaptırım yasası olarak CAATSA’yı kabul etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading