Yandex Metrica

ABD'li Komutan Yunan gazetesine konuştu: Türkiye NATO birliğinin önündeki en büyük engel

ABD'li Komutan Yunan gazetesine konuştu: Türkiye NATO birliğinin önündeki en büyük engel

Türkiye'nin İsveç hamlesi ABD'de telaşa yol açtı. ABD'li eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı ve emekli amiral James Stavridis, Türkiye karşıtı propagandaarıyla bilinen Yunan gazetesi Kathimerini'ye verdiği röportajda Türkiye'nin NATO birliği önündeki en büyük engel olduğunu söyledi ve 'Umarım İttifak'ın temelde Türkiye veya İsveç ve Finlandiya arasında seçim yapmak zorunda kalacağı bir noktaya gelmeyiz' dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:23

ABD'li eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı ve emekli amiral James Stavridis, Türkiye konusunda skandal bir açıklamaya imza attı. Irkçı ve İslam düşmanı siyasetçi Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinin ardından Türkiye ile İsveç ilişkilerinin kopma noktasına gelmesi ve dolayısıyla İsveç'in NATO üyeliğinin riske girmesi ABD'de telaşa yol açtı.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE NATO BİRLİĞİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL'

Türkiye karşıtı propogandaları ile bilinen Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Stavridis, Türkiye'yi NATO birliğinin önündeki en büyük engel olarak nitelendirdi. 

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

YUNAN BASINI'NDAN 'ANKARA'YA GÖZDAĞI' YORUMU

Emekli komutan Stavridis, ayrıca, Türkiye'nin NATO ülkeleri ile birlikte Rusya'ya karşı yaptırım uygulamamasını eleştirdi. Stavdiridis, diğer NATO üyelerinin sabrının sınırları olduğunu belirtirken Yunan basını bu sözleri Ankara'ya gözdağı olarak nitelendirdi. 

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

İTTİFAK TÜRKİYE İLE İSVEÇ-FİNLANDİYA ARASINDA SEÇİM MESAJI

Stavridis, 'Umarım İttifak'ın temelde Türkiye veya İsveç ve Finlandiya arasında seçim yapmak zorunda kalacağı bir noktaya gelmeyiz' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Henüz o noktada değiliz ve bahar seçimlerinde Türkiye'deki siyasi sezonun tamamlanmasını beklemeliyiz.

İsveç ve Finlandiya'nın bu yıl NATO'da yer alacağından emin olduğunu söyleyen Stavridis, Türkiye seçimlerinden ne çıkacağını görmek ve ardından nasıl ilerlediğimizi değerlendirmek gerek' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading