Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'li John Bolton'dan darbe planı itirafı: Başka ülkelerde planlamalara yardımcı oldum

ABD'li John Bolton'dan darbe planı itirafı: Başka ülkelerde planlamalara yardımcı oldum

Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında CNN sunucusu Jake Tapper ile tartıştı. Yakın tarihte Türkiye için de tehditkar cümleler sarf eden John Bolton, tartışma esnasında kendisini "başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri" olarak tanımladı.

Dünya

23.01.2024, 19:32

CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan darbe planı itirafı geldi.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak'ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

''TRUMP BÖYLE ÇALIŞMADI''

John Bolton, 6 Ocak olaylarının "dikkatlice planlanmış bir darbe" olarak nitelenmesine yönelik, Trump'ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

''DARBE PLANLAMALARINA YARDIMCI OLDUM''

Tapper'ın "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok." diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı: "Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil."

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ
Bolton kurucusu olduğu 'Türk Demokrasi Projesi' derneğini desteklediğini belirterek Türkiye hakkında provokatif açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Bolton "Türkiye'de alarma geçmenin vakti geldi. Bir zamanlar güvenilir NATO müttefiki şimdi demokrasiye sırtını dönüyor ve Rusya'yı kucaklıyor. Projeye katılmaktan memnunum" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading