Yandex Metrica

ABD'li generalden şaka gibi talep: Türkiye Boğazlar'ı Rusya'ya kapatmalı!

ABD'li generalden şaka gibi talep: Türkiye Boğazlar'ı Rusya'ya kapatmalı!

Amerikan ordusunun eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı emekli general Ben Hodges, Ukrayna-Rusya krizinde kilit ülkenin Türkiye olduğunu belirterek Ankara'yı "Boğazlar'ı kapatmaya" çağırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:48

ABD ordusunun eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı emekli general Ben Hodges, Rusya-Ukrayna krizinin kilit ülkesi olarak Türkiye'yi işaret ederek tuhaf bir öneride bulundu. 

Rus donanmasının hareket alanını daraltmak için Türkiye'nin Boğazları trafiğe kapatması gerektiğini kaydeden Hodges, bunu yapması halinde Moskova ile büyük bir gerilim yaşayacak olan Ankara'ya batılı ülkeler tarafından güvenlik garantisi verilmesi gerektiğinden bahsetti. 

Twitter hesabındaki mesajında Rusya'nın Karadeniz'e büyük bir filo yığdığını hatırlatan Ben Hodges, "Türkiye, Rusya'nın Montrö Sözleşmesi'ni ihlal etmesi nedeniyle Boğazlar'daki Rus donanmasının hareketlerini kısıtlamalı. Ancak Ankara'nın ABD'nin kenlerini Kremlin'in intikamı için açıkta bırakmayacağından yüzde 100 emin olması gerekiyor. Bu da Karadeniz bölgesi için bir stratejiye ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor" diye yazdı. 

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

RUSLAR MONTRÖ'YÜ İHLAL EDİYOR

İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus donanmasına ait denizaltıların Montrö'yü ihlal ettiğini ileri süren Hodge ardından şu mesajı paylaştı: "Rus donanmasının Boğazlar'ı kullanmasını kısıtlamak, Türkiye'nin sahip olduğu yetkidir. Kremlin'i Ukrayna'daki çatışmanın genişlemesinden caydırmak için uluslararası hukuk yoluyla kullanabileceğimiz bir koz..." 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlıkları için Karadeniz'de 30'un üzerinde savaş gemisi bulundurduğu sanılıyor. Ben Hodges, Karadeniz'de 7 adet Rus denizaltısı bulunduğunu tahmin ettiğini dile getirdi. 

Bir süre önce ABD Başkanı Joe Biden'a, "Terör örgütlerini desteklemekten vazgeç ve Türkiye ile ilişkileri onarmak için acilen Ankara'yı ziyaret et" şeklinde çağrıda bulunan Hodges'un son 'Montrö' mesajları pek çok vatandaşın tepkisini çekti. 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH VERMEMİZ YANLIŞTI

ABD'nin yıllardır terör örgütlerini eğitip donattığını, PKK/YPG'yi müttefiki haline getirdiğini hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, Hodges'un mesajına "Şaka mı bu! Ülkenin yıllardır ne yaptığından habersiz misin?" şeklinde cevap verdi. 

Tartışmaların odağındaki Hodges, bugün CNNTürk yayınına bağlanarak benzer ifadeleri sıralamaya devam etti. Rusya-Ukrayna krizinde kilit ülkenin Türkiye olduğundan bahseden Hodges, ABD'nin Türkiye ile birlikte çalışması gerektiğini ileri sürdü. Washington'un Ankara'ya yönelik stratejik bakışının yanlış olduğunu ifade eden Hodges, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermesinin hata olduğunu dile getirdi. Hodges şunları söyledi: 

"Stratejik düşünüp haritada Türkiye'nin nasıl bir konumda olduğunu göz önünde tutmuyoruz. PKK/YPG'ye silah vermemiz yanlıştı. Bu sadece taktiksel açıdan işimize geldi. Ancak Ankara ile stratejik ilişkimizi zedeledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading