Yandex Metrica

ABD kripto paraların yükselmesini engellemek için elinden geleni yapıyor! Bankaları uyardılar

ABD kripto paraların yükselmesini engellemek için elinden geleni yapıyor! Bankaları uyardılar

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), ABD bankalarının kriptoparaları içeren belirli aktivitelerde bulunmadan önce bağlı bulundukları regülatörden izin istemeleri ve yazılı onay almaları gerektiğini bildiren bir uyarı gönderdi.

Dünya

23.01.2024, 22:01

OCC Başkanı Michael Hsu gerçekleştirdiği açıklamada, bankaların kripto para sahibi müşterilerine saklama, takas gibi hizmetler sağlamadan önce uygun risk yönetim araçlarına sahip olduklarını regülatörlere kanıtlamaları gerektiğini ifade etti.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

YASAL ZEMİNE BAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hsu, "Bu teknolojiler ve ürünler yeni riskler barındırıyorlar. Bankalar, bu aktiviteleri güvenli şekilde yapabilecek uygun risk yönetim sistemleri ve kontrollerine sahip olduklarını kanıtlayabilmeliler" diyerek mevcut tehlikelere dikkat çekti.

abd kripto para

Fed, FDIC ve OCC ortak yaptıkları açıklamada da, bankacılık regülatörlerinin geleneksel bankaların kripto para piyasasında yasal olarak üstlenebilecekleri rolleri 2022 yılında netleştireceklerini ifade ettiler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading