Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD konsolosluk binası ve Mossad üssünün hedef alındığı saldırının ardından İran Suudi Arabistan ile müzakereleri kesti

ABD konsolosluk binası ve Mossad üssünün hedef alındığı saldırının ardından İran Suudi Arabistan ile müzakereleri kesti

ABD'nin Erbil konsolosluk binasının ve şehirdeki Mossad üssünün hedef alındığı füze saldırısının İran tarafından düzenlendiği iddia ediliyor. Ayrıca İran Devrim Muhafızları'na bağlı kaynakların bir başka iddiasına göre, bu saldırının ardından İran'ın tek taraflı olarak Suudi Arabistan ile müzakereleri durdurduğu belirtiliyor. Öte yandan İran'ın, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırmasından ve Orta Doğu ile Körfez ülkeleriyle ilişkilerini düzeltmesinden rahatsızlık duyduğu biliniyor.

Dünya

23.01.2024, 18:58

Türkiye'nin Orta Doğu ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesi İran'ı rahatsız etti. Dün, Yemen'deki Türk Şehitliği İran destekli Husiler tarafından saldırıya uğradı. Öte yandan gece saatlerinde Irak dışından, Erbil'deki ABD konsolosluğu ve Mossad üssüne füzeli saldırı düzenlendi. Öte yandan, İran Devrim Muhafızlarına bağlı kaynaklar İran'ın tek taraflı olarak Suudi Arabistan ile yürüttüğü müzakerelerden çekildiğini iddia etti.

The Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Erbil'de yapım aşamasındaki yeni ABD konsolosluk binası yakınına düşen füzelerin "İran kaynaklı" olduğu iddia edildi.

ABD'li yetkililerin, yerleşkenin vurulmadığı ve hiçbir ABD personelinin yaralanmadığını söylediği aktarılan haberde, yetkililerin saldırıda neyin hedef alındığından da emin olmadıklarını belirttikleri kaydedildi.

Haberde, "Irak'ta İran destekli milisler tarafından son yıllarda drone ve roketler kullanılarak bir dizi saldırı gerçekleştirilirken, bu tür saldırıların İran topraklarından kaynaklanması nadirdir." ifadelerine yer verildi.

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

IRAK'IN DIŞINDAN 12 BALİSTİK FÜZEYLE SALDIRI DÜZENLENDİ

IKBY Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Anti-Terör Birimi, resmi Facebook hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının "doğudan yönlendirildiği" kaydedilen açıklamada, olayın gece saat 01.00'de gerçekleştiği ve 12 balistik füzenin Erbil'deki ABD konsolosluğu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı belirtilmişti.

Herkesin aradığı Galler Prensesi Kate Middleton'tan görüntülü mesaj: 'Kanser tedavisi... Haberi Görüntüle

İRAN DESTEKLİ HUSİLER TÜRK ŞEHİTLİĞİ'NDEKİ ANITI YIKMIŞTI

Yemen’in başkenti Sana’da kontrolü elinde bulunduran İran destekli Husiler, dün Türk Şehitliği’ndeki anıtı iş makinesiyle yıkmıştı. Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu bölgede yer alan anıtın yıkıldığı anlara dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Anıtın neden hedef alındığı net olarak bilinmiyor.

Türk Şehitliği, yenileme çalışmalarının ardından 2011 yılında açılmıştı. Şehitlikte Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden askerlerin mezarları bulunuyor. Anıt ise Osmanlı’nın Yemen’de yaklaşık 4 asır devam eden varlığını sembolize ediyordu.

İRAN, İSRAİL'İN ŞAM SALDIRISINA CEVAP MI VERDİ?

Geçtiğimiz pazartesi İran, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlediği hava saldırısında 2 askerinin hayatını kaybettiğini duyurarak, "Pazartesi sabahı İsrail rejiminin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 2 Devrim Muhafızı askerimiz hayatını kaybetti. İşgalci İsrail rejimi işlediği cinayetin karşılığını kesinlikle kısa zamanda alacak" açıklamasında bulunmuştu. Dün akşamki füze saldırısında Mossad üssünün de hedef alınması İran'ın bu saldırıyı düzenlediği iddiasını kuvvetlendiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading