Yandex Metrica
SON DAKİKA

ABD Kongresi'nin ayakta alkışladığı Zelenski: Ukrayna düşmedi, düşmeyecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'ye tehditlerini ayakta alkışlayan Amerikan Kongre üyeleri bu kez Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin Rusya'ya dair mesajlarını coşkuyla karşıladı.

Dünya

23.01.2024, 20:12

Mayıs ayında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i alkışlarla karşılayan Amerikan Kongresi üyeleri bu kez Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'yi ağırladı. Cumhuriyetçiler ve Demokratların ortak katıldığı bir oturumda Kongre üyelerine hitap eden Zelenski, "Tüm kasvetli manzaraya rağmen Ukrayna düşmedi. Ukrayna yaşıyor ve Rusya'yı geri püskürtüyor" dedi. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin başkanlığındaki oturumda, Kongre üyelerince uzun süre ayakta alkışlanarak karşılanan Zelenski, İngilizce yaptığı konuşmada Ukrayna sayesinde Amerikalıların ve Avrupalıların da zafer elde ettiğini söyledi. 

"Rus tiranlığı üzerimizdeki kontrolünü kaybetti. Bir daha asla zihinlerimizi etkileyemeyecek" diyen Zelenski, Rusları sahada yenmeleri gerektiğini dile getirerek bunun gelecek nesiller için önemli olduğunu vurguladı. 2023 yılının savaşta dönüm noktası olacağını söyleyen Zelenski, "Ukrayna asla teslim olmayacak" dedi. 

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e 10 saldırı düzenledi Haberi Görüntüle

TERÖR DEVLETİ İRAN DRONLA SALDIRIYOR

Ukraynalı askerlerin mücadelesini 1944’te Hitler’e karşı mücadele veren Amerikan askerlerine benzeten Zelenski, Rusya ve İran’ı 'terör devleti' olmakla suçladı. Kendilerine verilen mühimmat desteğinin önemli ancak yeterli olmadığını belirten Zelenski şunları söyledi:

"Rusya bu soykırım politikasında kendisine bir müttefik buldu: İran. İran Rusya'ya altyapımızı tehdit eden yüzlerce öldürücü dron gönderdi. Böylece bir terörist diğerini bulmuş oldu. Diğer müttefiklerimize saldırmaları ise an meselesi. Onları şimdi durduramazsak... Bunu yapmalıyız."

Ukrayna’nın hiçbir zaman kendileri yerine Amerikan askerlerinin Ukrayna topraklarında savaşmalarını talep etmediğini dile getiren Zelenski, Ukraynalı askerlerin Amerikan tank ve uçaklarını mükemmel şekilde kullanabileceklerini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı, ülkesine yapılan finansal destek için de teşekkür ederek, "Paranız sadaka değil, küresel güvenlik ve demokrasiye yapılan bir yatırımdır" diye konuştu.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

CEPHE HATTINDAN UKRAYNA BAYRAĞI GETİRDİ

Zelenski, konuşmasının sonunda kendilerine verdikleri desteğe teşekkür babında Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye doğu Ukrayna’daki cephe hattı Bahmut’ta kendisine sunulan ve üzerinde Ukrayna askerlerinin imzasını taşıyan Ukrayna bayrağını hediye etti.

Buna mukabil Pelosi de Zelenskiy’ye Kongre binasında dalgalanmış bir ABD bayrağı sundu.

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'NİN SON 3 YILDA 3 FOTOĞRAFI

Vladimir Zelenski ve Donald Trump (2019)

Vladimir Zelenski ve Joe Biden (2020)

 

Vladimir Zelenski ve Joe Biden (2022)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading