Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Kongre'sinde İslam düşmanlığı: Ilhan Omar'a bu kez 'cihat timi' suçlaması

ABD Kongre'sinde İslam düşmanlığı: Ilhan Omar'a bu kez 'cihat timi' suçlaması

ABD Kongresi'nin ilk başörtülü Müslüman üyesi Ilhan Omar'a yönelik ağır eleştirilere bir yenisi eklendi. Daha önce de terörist benzetmesiyle karşı karşıya kalan Omar bu kez bir Cumhuriyetçi senatör tarafından 'Cihat timi üyesi' ilan edildi. Bu iddiaya tepkiler gecikmedi.

Dünya

23.01.2024, 18:19

ABD Kongresi'nin ilk başörtülü Müslüman üyesi Ilhan Omar'a yönelik saldırılar sürüyor. Cumhuriyetçiler Omar'ı kışkırtıcı ithamlarla hedef almayı sürdürüyor.  Müslüman senatör İlhan Omar'ı 'cihat timi' üyesi olarak adlandıran ABD Kongre Üyesi Lauren Boebert tartışmaların odağında. 

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

'CİHAT TİMİ' SUÇLAMASI

Cumhuriyetçi kongre üyesi, Omar'ın Minnesota'daki 'Cihad Timinin üyesi' olduğunu savundu; ''Teröristleri öven bu üyenin Dışişleri Komisyonu'na girmesine izin veriliyor''  iddiasında bulundu.

Boebert'ın Ilhan Omar'ı ilk hedef alışı değil. Cumhuriyetçi kongre üyesi daha önce de Omar'ı ABD'nin terörist olarak tanımladığı "Hamas'ın fahri üyesi" olarak nitelendirmişti. 

laurent boebert

Paris'te Türkiye'ye karşı nefret seansı: PKK/YPG elebaşları Macron kabinesiyle coştu Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİ SENATÖRE TEPKİ

Boebert'in sözlerine yönelik siyasetten tepkiler gecikmedi. Ilhan Omar'a yönelik iddia ırkçı bir nefret söylemi olarak yorumlandı. Omar'ın kendisi de Boebert'e yanıt vererek, "Temsilciler Meclisi'ni utanç verici bir şekilde kirleten yoksun bir insan olarak değil, düzgün bir insan olarak yetiştirildiğim için minnettarım" ifadesini kullandı. 

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

İLHAN OMER İLK GÜNDEN BU YANA SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Somali asıllı Omar, Kongre Üyesi Rashida Tlaib ile birlikte ABD Kongresi'ne seçilen iki Müslüman kadından biri. Göreve gelmesinden bu yana hem Omar hem de Tlaib, aşırı sağ medya kuruluşlarının ve eski Başkan Donald Trump da dahil olmak üzere Cumhuriyetçi politikacıların İslamofobik saldırılarıyla ve ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

abd ilhan omar

Milletvekilinin İsrail ve ayrıca ABD dış politikası hakkındaki eleştirel ifadeleri, Cumhuriyetçiler gibi bazı Demokratların da öfkesine neden olmuştu. İsrail'in Filistinlilere düzenlediği hava saldırılarını "terör eylemi" olarak nitelendiren Ilhan Omar, Afganistan'daki saldırılara tepki göstermişti. 

Temsilciler Meclisi, Demokrat Parti Minnesota temsilcisi Omar hakkında İsrail'i eleştirmesi sebebiyle 'nefret ve toleranssızlık' suçlamasıyla hakkında kınama kararı almıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading