Yandex Metrica

ABD, Kabil'den tahliyelerde barkod sistemi kullanıyor

ABD, Kabil'den tahliyelerde barkod sistemi kullanıyor

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinden sonra Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda tahliye çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte başlayan kaos devam ederken tahliye işlemleri de devam ediyor.

ABD'nin Kabil'den tahliye için son tarih olarak açıkladığı 31 Ağustos gününe kısa bir süre kala, Afganistan'ın dünyaya açılan kapısı olan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda tahliye işlemleri hız kazandı.

AK Partili Hatay Belediye Başkanı Öntürk'ten ikramiye müjdesi: Hesaplara yatırıldı AK Partili Hatay Belediye Başkanı Öntürk'ten ikramiye müjdesi: Hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

24 SAAT MESAİ

Havalimanında görevli olan güvenlik güçleri tahliye mesaisini gece gündüz sürdürüyor.

Afganistan'da görevli olan vatandaşlarını ve kendi bünyelerinde çalışan Afganları tahliye etmek için yoğun bir mesai harcayan güvenlik güçleri, tahliye işlemlerinde herhangi bir karışıklık olmaması için çeşitli önlemler alıyor.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

BARKODLU SİSTEM

Havalimanında tahliye edilecek olan kişilere, üzerinde barkod bulunan bileklik takan ABD askerleri, uçağa binmeden önce kişilerin bileğindeki barkodu okutarak sisteme kaydediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'den 14 Ağustos tarihinden bu yana 28 bin kişinin tahliye edildiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading