Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD istihbaratı savaşın gidişatını açıkladı: Kış aylarında yavaşlayacak

ABD istihbaratı savaşın gidişatını açıkladı: Kış aylarında yavaşlayacak

ABD istihbaratı, Rusya-Ukrayna savaşında çatışmaların yavaşlamaya başladığını ve bunun önümüzdeki kış aylarında da devam edeceğini düşünüyor.

Dünya

23.01.2024, 20:08

24 Şubat tarihinde Putin'in verdiği emirle başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşında binlerce insan ölürken onlarca vatandaş yurtlarından oldu. Evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılar, farklı şehirlere göç ettiler. Peki savaş ne zaman sona erecek? ABD istihbaratı savaşın seyri hakkında ipucu verdi.

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

KIŞ AYLARINDA YAVAŞLAYACAK

ABD istihbaratına göre; Ukrayna'da devam eden savaşın yavaşladı ve bu durum önümüzdeki kış aylarında da devam edecek. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, Rusya ve Ukrayna ordularının bahar aylarında karşı saldırı için "onarım, ikmal ve yeniden yapılandırmaya" gideceğini açıkladı.

İşkenceye bayıldım! Sağlık çalışanından ölüm çağrısı! ABD'li hemşire ateşkes afişlerini... Haberi Görüntüle

RUSYA, BİRÇOK TOPRAĞI KAYBETTİ

Yaklaşık 10 aydır devam eden savaşta Rusya, kazandığı birçok toprağı kaybetmeye başladı. Avril Haines, ''Çatışmaların yoğunluğunun azaldığını şimdiden görüyoruz ve önümüzdeki aylarda da bunu görmeyi umuyoruz. Her iki taraf da kışın ardından karşı saldırıya geçmek isteyecek ancak Rusların bunu yapmaya gerçekten hazır olup olmayacağı konusunda ciddi şüphelerimiz var. Moral eksikliği, ikmal, lojistik ve karşı karşıya oldukları bir dizi sorun nedeniyle cephane kıtlığı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunan medyasından çarpıcı analiz! Türkiye bölgede kendisini ustaca güçlendiriyor: Harita... Haberi Görüntüle

PUTİN, ORDUSUNUN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU GÖREMİYOR

Haines, ABD istihbaratının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şu aşamada ordusunun ne kadar zor durumda olduğunu tam olarak göremediğine inandığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading