Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD, İran'ın suikast planını açıkladı: İran'dan iddialara yanıt

ABD, İran'ın suikast planını açıkladı: İran'dan iddialara yanıt

ABD, İranlı bir ajanın eski Başkan Donald Trump döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John R. Bolton'a suikast düzenlemek için plan yaptığı açıkladı. İran ise suikast iddialarına yanıt vererek, “Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD’yi uyarıyoruz” denildi.

Dünya

23.01.2024, 22:11

Adalet Bakanlığının internet sayfasındaki yazılı basın bildirisinde, "İran İslam Devrim Muhafız Kolordusu üyesi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanını öldürme planıyla suçlanıyor. Sanık, muhtemelen Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de öldürülmesine misilleme olarak, cinayeti gerçekleştirecek kişileri kiralamak İçin Devrim Muhafızları adına çalıştı." ifadeleri yer aldı.

Körfez hamlesi dünyayı böyle salladı: Yardım için Türkiye'ye bakıyorlar Haberi Görüntüle

KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI KASIM SÜLEYMANİ'NİN ÖLÜMÜNE MİSİLLEME

Açıklamanın devamında mahkeme belgelerine dayanarak, Ekim 2021'den itibaren, İran İslam Devrim Muhafızları adına çalışan 45 yaşındaki Shahram Poursafi isimli şahsın, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümüne misilleme olarak, John Bolton'u öldürmeleri için başkent Washington civarındaki bazı bireylerle pazarlık ettiği bildirildi.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

Teröristin kulağı neden kesik? Rusların ilginç sorgu yöntemi Haberi Görüntüle

300 BİN DOLAR TEKLİF ETTİ

Savcıların iddianamesinde, aynı zamanda Mehdi Rezayi olarak da tanınan İranlının, muhafazakar dış politika uzmanı ve İran konusunda aşırı tutucu olan Bolton'u Washington veya Maryland'de öldürecek birini kiralamak için 300 bin dolar teklif ettiği öne sürüldü.

Bakanlığın sayfasındaki bildiride FBI'ın Başkan Yardımcısı Larissa L. Knapp'in, "İran'ın tehdit olarak gördüğü ABD'deki bireylere suikast düzenleme geçmişi var, ancak ABD Hükümetinin vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit edenlerden hesap sorma konusunda daha uzun bir geçmişi var." ifadesi yer aldı.

Bakanlık görevlileri, Washington'daki federal mahkemede açılan suç duyurusunda adı geçen Poursafi'nin şu an ABD dışında olduğu, yakalanması durumunda uluslararası bir cinayet planına maddi destek sağlamaya çalışmaktan yargılanacağı bilgisini paylaştı.

Cidde'de önemli görüşme: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan, ABD... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN TEPKİ GELDİ: TEMELSİZ VE HAYAL ÜRÜNÜ

İran’ın yarı resmî Fars haber ajansına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Adalet Bakanlığının eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yönelik Devrim Muhafızlarının suikast hazırlığında olduğu suçlamasına tepki gösterdi.

Kenani, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, “Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD’yi uyarıyoruz” dedi.

Kenani, “ABD yargısı İran karşıtlığındaki yenilgisi ve temelsiz suçlamalarına rağmen yeni bir serap oluşturarak İran’a karşı belgesiz ve içi boş iftiralarını atmaya devam ediyor. Bu ve benzer iftiraların arkasında tamamen siyasi hedefler yatıyor” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

ASILSIZ SUÇLAMALAR YAPIYORLAR

ABD’nin kendi işlediği cinayetleri unutturmak ve sorumluluk almamak için hedef şaşırttığını belirten Kenani, “ABD, kendi gerçeklerinden kaçıyor. Kasım Süleymani’yi öldürmeleri veya bölgede DAEŞ ve Siyonist rejimin cinayetlerine destek verdikleri gerçeğinden kaçıyorlar. Bunu ise siyasi değeri tükenmiş ve kaybetmiş Bolton gibi isimleri üzerinden asılsız suçlamalar ile yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading