Yandex Metrica

ABD İran'ın bayrağını değiştirdi! İran'a Suriye modeli mi uygulanıyor?

ABD İran'ın bayrağını değiştirdi! İran'a Suriye modeli mi uygulanıyor?

ABD milli futbol takımının sosyal medyada yaptığı paylaşımda İran'ın resmi bayrağı değiştirilerek paylaşıldı. Söz konusu paylaşım sonrası İran'dan tepki gelirken, ABD'nin 2022 Dünya Kupası'ndan men edilmesi talep edildi.

Dünya

23.01.2024, 20:07

ABD Erkek Milli Futbol Takımı (USMNT) tarafından sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, İran'ın bayrağı üzerinden oynandı. İran'ın resmi bayrağının değiştirilerek, İslam Cumhuriyeti ambleminin kaldırıldığı bayrak, İran'da büyük tepkiye sebep oldu. 

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

'ABD DÜNYA KUPASINDAN MEN EDİLMELİ'

İran Devlet Haber Ajansı söz konusu olayı "ABD futbol takımı ,resmi hesabında İran İslam Cumhuriyeti bayrağının çarpıtılmış bir görüntüsünü yayınlayarak, 10 maçlık bir uzaklaştırma cezasının uygun ceza olduğu FIFA tüzüğünü ihlal etti. ABD takımı Dünya Kupası'ndan atılmalı" ifadeleriyle paylaştı. 

Diğer yandan İran futbol federasyonu hukuk danışmanı Safia Allah Faghanpour yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'ın ulusal bayrağında İslami logoyu kullanmamasının etik dışı olduğuna dikkat çekti. 

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

'EYLEM ETİK DIŞI VE HUKUKA AYKIRI'

Faghanpour açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bir ulusun bayrağına saygı duymak, diğer tüm ulusların örnek alması gereken, kabul görmüş bir uluslararası uygulamadır. İran bayrağıyla ilgili olarak yapılan eylem etik dışıdır ve uluslararası hukuka aykırıdır.

ABD futbol federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu paylaşımın, "İran'da temel insan hakları için savaşan kadınlara" destek göstermek için yapıldığı belirtildi. 

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

İRAN'A SURİYE MODELİ Mİ UYGULANIYOR? 

Söz konusu paylaşımın amacının İran'ı iki farklı kutuba ayırmak olduğu iddia edilirken aynı durum, Suriye'de de yaşanmıştı. Esad karşıtı muhalifler Suriye'de normalde iki yıldızlı olan bayrağa bir yıldız daha ekleyerek farklı bir grup olduklarını belli etmişti. 

ABD'nin bu hamlesinin İran'da böyle bir olayı körüklemek için yapıldığı iddia ediliyor. Diğer yandan İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan eylemler hala hız kesmeden devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading