Yandex Metrica

ABD, İngiltere ve Avustralya, güçlerini birleştirdi ama... Rusya için "savunma sistemlerimiz boy ölçüşemiyor" itirafı

ABD, İngiltere ve Avustralya, güçlerini birleştirdi ama... Rusya için "savunma sistemlerimiz boy ölçüşemiyor" itirafı

Rusya'nın Avangard hipersonik füzeleri ABD ve İngiltere'nin canını sıkmaya yetti. Rusya'nın Ukrayna'da hipersonik füzeleri başarıyla test ettiğini açıklaması üzerine Batı ülkeleri harekete geçti. AUKUS ülkeleri ABD, İngiltere ve Avustralya, 'neredeyse bilim-kurgu filmlerini andıran' Rus teknolojisine yetişebilmenin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, "yakın gelecekte yapamazlar" demişti.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Rusya'nın müthiş füzelerine karşı çaresi kalan dev ülkeler alarmda. 

Milliyet'in haberine göre Avustralya, ABD ve İngiltere tarafından 16 Eylül'de imzalan AUKUS anlaşmasının ardından, Avustralya'nın Fransa'yla vardığı 66 milyar dolar değerindeki dizel elektrikli denizaltı anlaşmasının 'teknoloji yetersiz bulunduğu' için iptal edildiği açıklanmıştı. Anlaşmanın iptalini "ihanet" olarak değerlendiren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise "sırtımızdan vurulduk" ifadelerini kullanmıştı. 

Rusya lideri Putin, aralarında Avangard hipersonik füzenin de bulunduğu birçok yeni silah sistemini kamuoyuna duyurduğu açıklamasında bu silah sistemleriyle dünyanın her yanındaki hedeflerin vurulabileceğini belirtmiş ve ABD'nin füze savunma sistemlerini alt edebileceklerini savunmuştu. 

2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden dönmüştük! 2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden... Haberi Görüntüle

UKRAYNA HİPERSONİK FÜZELERLE VURULDUKTAN SONRA HAREKETE GEÇTİLER

İngiltere, ABD ve Avustralya, Rusya'nın Ukrayna'da hipersonik silahları test ettiğini iddia etmesinin ardından bu füzeleri vurabilecek bir teknoloji üzerinde birlikte çalışma kararı aldı. AUKUS güvenlik anlaşması, gelişmiş yüksek hızlı silahlar konusundaki işbirliğini, elektronik savaş ve siber yeteneklerin paylaşımını da içerecek şekilde genişletilecek. Öte yandan Rusya lideri Vladimir Putin, hiçbir ülkenin yakın gelecekte bunu başaramayacağını iddia etmişti.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

BATI'NIN SAVUNMA SİSTEMLERİ RUS FÜZELERİNİN HIZINA YETİŞEMİYOR

İngiliz yetkililer, füzenin uçuş yolunu bozabilecek kilit hedeflerin gizlenmesi ve lazer silahlarının geliştirilmesinin, hipersonik silah planlarının bir parçasını oluşturacağını söyledi. Planları duyuran İngiltere başbakanlık ulusal güvenlik danışmanı Sir Stephen Lovegrove, Başkan Putin'in Ukrayna'yı işgali sonrasında müttefiklerin birlikte çalışmasının "şimdi her zamankinden daha önemli" olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçen yıl anlaşmanın denizaltı işbirliğinden daha ileri gitmesi gerektiğini önermesinden sonra, üç ülke yapay zeka, kuantum teknolojileri ve denizaltı kablolarının nasıl korunacağı üzerinde birlikte çalışmaya başladı. Hipersonik füzeler, ses hızından beş kat daha hızlı gidiyor ve Batı dünyası tarafından geliştirilen herhangi bir füze savunma sistemi tarafından vurulamıyorlar.

ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR: 'DÜŞMAN HEDEFLERİNİ DAİMİ TEHDİT ALTINDA TUTMALIYIZ

Rusya, Kinzhal hipersonik füzelerini Ukrayna'da kullandığını iddia ederken, analistler bu teknolojinin ilk kez savaş alanında kullanıldığını söyledi. ABD hipersonik silahları test etti, ancak İngiltere ve Avustralya teknolojiyi geliştirmenin ilk aşamalarında. İngiliz yetkililere göre planlar kapsamında üç müttefik ülke, bu tür silahların gelişimini “hızlandırmak” için hem bilgi ve teknolojiyi hem de diğer ülkelerin neler geliştirdiğine dair istihbaratı paylaşacak. 

Bir İngiliz yetkili "Hipersonik silahların gelecekteki olası çatışmalarda önemli bir yetenek olacağı konusunda hemfikiriz." dedi. Yetkili, hipersonikler sayesinde üç müttefik ülkenin 'hedeflerini sürekli tehdit altında tutarak düşmanlarını caydıracağını' kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Diğer ülkelerin de bu tür teknolojilere yatırım yaptığını biliyoruz, bu yüzden hem onu kendi avantajımıza nasıl kullanabileceğimizi hem de bu tür yeteneklere karşı kendimizi nasıl savunabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Araştırma ve geliştirme süreçleri, iki ana hipersonik silah türüne eğilecek: süzülen araçları ve seyir füzeleri."

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

'BİLİM KURGU GİBİ AMA GERÇEK'

Chatham House düşünce kuruluşundan Mathieu Boulègue, hipersonik silahların 'oyun değiştirici' olduğunu söyledi:

"Hipersonik füzeler kendilerini hedef alan füzesavar sistemlerinden, havanın akışkanlığını kullanarak havada hareket ederek kaçabiliyor. Bu çok büyük bir yenilik. Bilim kurgu gibi ama gerçek. Mevcut nesil ve hatta belki de gelecek nesil hava savunma sistemleri bu hipersonik silahlarla boy ölçüşemez."

Konuyla ilgili bir İngiliz kaynak, "Geride kalmak istemiyoruz. Sıfırdan başlamıyoruz ama yetişmemiz gerekiyor" dedi. İngiltere silahlı kuvvetlerinin başındaki Amiral Sir Tony Radakin, İngiltere'nin hipersonik silah edinmesi gerektiğini söyledi ve "Onlara sahip değiliz ancak olmalıyız" diye konuştu.

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

AVANGARD SESTEN 20 KAT DAHA HIZLI!

Rusya, hipersonik kıtalararası sistemi hizmete sokan ilk ülke oldu. 2019'da Putin, ses hızının 20 katından fazla hızla seyahat edebilen nükleer yetenekli Avangard hipersonik füzesinin gelecekteki füze savunma sistemlerini de alt edebileceğini söyledi. Füzeler, büyük manevra kabiliyeti sağlayan bir “kayma sistemine” sahip. 

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

PUTİN: YAKIN GELECEKTE YAPAMAZLAR

Putin, bu teknoloji için "Kıta menzilli hipersonik silahlar bir yana, tek bir ülke bile hipersonik silahlara sahip değil. Eğer günümüzden bahsedecek olursak, yakın gelecekte de herhangi bir ülkenin böyle bir silahı üretebileceğini sanmıyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading