Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Aylar sonra ilk kez...

ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Aylar sonra ilk kez...

Ukrayna'daki kanlı savaşın başından bu yana ABD ile Rusya arasındaki lik temas gerçekleşti. Taraflar tutuklu değişimi meselesini konuşurken, görüşmeye ilişkin Blinken'dan flaş açıklamalar geldi 

Dünya

23.01.2024, 19:36

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan Ukrayna'daki Rus işgali 5'inci ayını geride bırakırken, çatışmaların başladığı günden bu yana ABD ile Moskova arasındaki ilk resmi temas gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TSİ akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi  gerçekleştirdi. 

Katliam terörist kamerasında! En uzun 91 saniye: DEAŞ neden Rusya'ya... Haberi Görüntüle

GRINER VE WHELAN'IN İADESİNİ İSTEDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile yaptığı heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında görüşmeye ilişkin detayları paylaştı. Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana bugün ilk kez telefon görüşmesi yaptığını belirterek "Samimi ve doğrudan bir görüşme yaptık. Britney Griner ve Paul Whelan'ın serbest bırakılmasına ilişkin sunduğumuz teklifi kabul etmelerini Kremlin'e ısrarla vurguladım" ifadesini kullandı.

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

MOSKOVA'YA İLHAK UYARISI

Blinken, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatı konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmesini de vurguladığını belirterek, "Ukrayna Büyükelçimiz Bridget Brink, bu sabah Odessa Limanı'ndaydı. Tahılların gemilere yüklendiğini ve harekete hazır olduğunu doğruladı. Rusya'nın burada atacağı adımlar tüm dünya için çok önemli." diye konuştu.
Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölümlerini ilhaka hazırlandığına ilişkin belirtileri de görüşmede gündeme getirdiğini söyleyen Blinken, "Dünya, hiçbir zaman ilhakı kabul etmeyecek. Rusya, bu planlarına devam ederse ek yaptırımlar uygularız." uyarısında bulundu. 

Son dakika... Genel Kurul'da kabul edildi: BM'den İslamofobi ile mücadele... Haberi Görüntüle

VİKTOR BUT İLE TAKAS İDDİASI

Blinken, Rus saldırıları bitene kadar Ukrayna'ya desteklerini sürdüreceğine işaret ederek, "Japonya da dahil tüm ortak ve müttefiklerimizle Ukrayna'yı desteklemek ve Moskova'dan yaptıklarının hesabını sormak için yakından çalışıyoruz. Ancak ABD, bu savaşı bitirmek için tüm anlamlı diplomatik çabalara destek vermeye de hazırdır" değerlendirmesinde bulundu.

ABD basınında çıkan bazı haberlerde de ABD'nin, Griner ve Whelan'a karşılık ABD'de tutuklu bulunan Rus Viktor But'u iade edeceği öne sürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading