Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD: Gani Afganistan'da artık siyasi bir figür değil

ABD: Gani Afganistan'da artık siyasi bir figür değil

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Afganistan'ı bırakıp kaçan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkede artık siyasi bir figür olmadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:50

Bakanlıkta düzenlenen basın brifinginde Gani ile ilgili değerlendirmede bulunan Sherman, Afganistan'dan kaçan Gani'nin artık siyasi bir figür olma vasfını kaybettiği söyledi.

Sherman, Eşref Gani'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ortaya çıkmasıyla ilgili bir soru üzerine, “(Gani) O artık siyasi bir figür değil. BAE ile iyi ilişkilerimiz var” cevabını verdi.

Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçan Gani, BAE'de ortaya çıkmış ve Afganistan'a geri dönmek istediği mesajını vermişti.

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor! Haberi Görüntüle

TALİBAN’IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020 yılında varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri sürdüren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da pek çok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, 15 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinden sonra kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading