Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD-Fransa krizi tırmanıyor! Biden'dan açıklama isteyecek

ABD-Fransa krizi tırmanıyor! Biden'dan açıklama isteyecek

ABD ile Fransa arasındaki denizaltı krizi devam ederken Macron, Biden'dan açıklama isteyecek.

Dünya

23.01.2024, 18:00

ABD ve Fransa, benzeri görülmemiş bir kriz yaşıyor. Kriz, Çarşamba günü, ABD, İngiltere ve Avustralya'nın yeni bir üçlü güvenlik anlaşması imzaladıklarını ilan etmeleriyle patlak verdi. Avustralya, yeni anlaşmayla Amerika Birleşik Devletleri'nden nükleer denizaltı alacağı için 2016'da Fransa'ya verdiği denizaltı siparişini iptal etti. Fransa, ABD ve Avustralya'ya, büyükelçilerini geri çağırarak yanıt verdi. Tarihte ilk kez Fransa, Washington Büyükelçisi'ni geri çekti.

Fransa'da Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal canlı yayına katıldı. Önümüzdeki birkaç gün içinde ABD Başkanı Joe Biden'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u arayacağını söyledi.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

'GÖRÜŞME OLACAK'

"Başkan Biden, Cumhurbaşkanı ile konuşmak istedi. Birkaç gün içinde Biden ile Macron arasında bir görüşme olacak" diyen sözcü, Macron'un, Biden'dan açıklama isteyeceğini belirtti.

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

'MACRON' SORUSUNA YANAIT YOK

Konu, Biden'a da soruldu. ABD Başkanı, memleketi Delaware'de, eşiyle birlikte bisiklete binerken görüntülendi. Biden, gazetecilerin "Macron'la görüşecek misiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading