Yandex Metrica

ABD duyurdu! Operasyon planı aylarca yapıldı! DEAŞ'ın üst düzey ismi öldürüldü

ABD duyurdu! Operasyon planı aylarca yapıldı!  DEAŞ'ın üst düzey ismi öldürüldü

ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden Bilal el-Sudani ile 10 örgüt üyesi öldürüldü.

Dünya

23.01.2024, 22:18

ABD'li üst düzey yetkililer, terör örgütü DEAŞ'ın  üst düzey isimlerinden Bilal el-Sudani ile 10 örgüt üyesinin Somali'de düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

 DAĞLIK BİR MAĞARAYA OPERASYON 

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey ABD'li yetkili, yaptıkları çevrim içi toplantıda, Sudani'yi ele geçirmek için dün gece Somali'nin kuzeyindeki "dağlık bir mağara kompleksine" düzenlenen baskınla ilgili basın mensuplarını konu hakkında bilgilendirildi.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

OPERASYON PLANI AYLARCA YAPILDI 

Sudani'nin, ABD ordusunun "dağlık bir mağara kompleksinde" gerçekleştirdiği operasyon sırasında çıkan çatışmalar sırasında öldürüldüğünü ifdae eden yetkililer, operasyon neticesinde sivil ya da askeri bir ölüm olmadığını, yalnızca bir ABD askerinin, askeri operasyon köpeği tarafından yaralandığını aktardı. 

Söz konusu baskının planlanmasının aylarca sürdüğünün altını çizen yetkililer, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) geçen hafta bilgilendirdiği Başkan Joe Biden'ın da bu hafta başında operasyona onay verdiğini bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading