Yandex Metrica

ABD'den Riyad'ı panikleten hamle! Hava savunma sistemlerini geri çekti

ABD'den Riyad'ı panikleten hamle! Hava savunma sistemlerini geri çekti

Afganistan'daki işgalini sonlandırarak, ülkeden çekilmek zorunda kalan ABD, bu defa Ortadoğu'daki bazı güçlerini de çekerken Suudi Arabistan yönetimini korkuttu.

Dünya

23.01.2024, 17:58

ABD yönetimi, Afganistan’dan çekildikten sonra Ortadoğu’da da bazı güçlerini çekme işaretleri veriyor.

Son olarak THAAD ve Patriotlar gibi, daha önce Suudi Arabistan’da konuşlandırılan hava savunma sistemleri geri çekildi. Uydu görüntüleri füzelerin Ağustos sonunda çekildiğini gösteriyor.

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı? ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu:... Haberi Görüntüle

RİYAD: ZAMANLAMA ÇOK KÖTÜ

Suudi Arabistan yönetimi, ABD’nin füzeleri çekmesinin çok kötü bir zamanlama olduğunu, Patriotların ülkeden çıkmaması gerektiğini, ABD korumasına ihtiyaç duyduklarını açıkladı. ABD’nin kendilerine güvence vermesi gerektiğine işaret eden Riyad yönetimi, sadece Yemen’den değil İran’dan da dron3 ve füze saldırısı tehdidi altında olduğunu söylüyor.
Nitekim, İran destekli Husi’ler, daha önce çok kez balistik füzelerle S. Arabistan’ı hedef almış, bu füzelerin çoğu Suudi hpava savunma sistemleri tarafından imha edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading