Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'den Putin'i çıldırtacak hamle! Şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketi

ABD'den Putin'i çıldırtacak hamle! Şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ukrayna’ya 3 milyar 75 milyon dolarlık askeri yardım yapacaklarını açıkladı. Ukrayna'ya verilen desteğin şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketi olduğu öğrenildi.

Dünya

23.01.2024, 20:16

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşında 36 saatlik ateşkes ilan edildi. Avrupa Birliği, Rusya'nın ateşkes ilanına inanmadı. Yapılan açıklamada 'Sahte ve ikiyüzlü' tutum olarak değerlendirildi. ABD ise ateşkese temkinli yaklaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Putin'in ateşkes ilanını, Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemek için yapılan bir hamle olarak yorumladı. 

İsrail İstihbarat eski başkanından itiraf: Filistinli olsaydım savaşırdım Haberi Görüntüle

3 MİLYAR 75 MİLYON DOLARLIK ASKERİ YARDIM

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD, Ukrayna'ya şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ukrayna’ya 3 milyar 75 milyon dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurmasının ardından Pentagon, verilecek silah ve mühimmatın detaylarını paylaştı.ABD ordusunun envanterinden, tank avcısı olarak bilinen 50 zırhlı Bradley piyade muharebe aracı, bu araçlar için 500 TOW tanksavar füzesi ve 250 bin 25 mm mermi verilecek.

Bunların yanı sıra pakette yer alan silah ve ekipmanlar şu şekilde;

"100 adet M113 zırhlı personel taşıyıcı; 55 mayına dayanıklı pusu korumalı araç (MRAP), 138 yüksek performanslı çok amaçlı tekerlekli araç, 18 adet 155 mm kundağı motorlu obüs, 18 mühimmat taşıma aracı, 70 bin 155 mm top mermisi, 500 hassas güdümlü 155 mm top mermisi; bin 200 adet 155 mm uzaktan zırh delici mayın (RAAM) sistemleri mühimmatı, 36 adet 105 mm çekili obüs ve 95 bin adet 105 mm top mermisi, 10 bin adet 120 mm havan mermisi; HIMARS sistemleri için ek mühimmat, hava savunması sistemleri için RIM-7 füzeleri, 4 bin Zuni uçak roketi, yaklaşık 2 bin zırh delici roket; keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfekler, el bombası fırlatıcıları ve hafif silahlar için mühimmat ile gece görüş cihazları."

İsrail'i yaptırım endişesi sardı: 'Domino etkisiyle diğer ülkelere sıçrayabilir' Haberi Görüntüle

''ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ''

ABD’nin şimdiye kadar verdiği en büyük paket olduğunu belirten Pentagon’un Rusya, Ukrayna ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Cooper, “Ukrayna'daki savaş şu anda kritik bir noktada ve Ukraynalıların Rus saldırılarına direnmeye devam etmelerine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.” dedi.

Husilerden İngiltere ve ABD duyurusu: Havalimanını vurdular Haberi Görüntüle

KARA OPERASYONU KAPIDA

ABD, öncekilerden farklı olarak hava savunma ve top sistemleri yerine bu pakette Bradley araçları ve anti tank füzeleri verdi. Yapılan bu yardıma göre; Ukrayna ordusu bir kara operasyonuna hazırlanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Cooper, “Bu zırhlı araçları vermenin tam zamanı olduğuna dair bir anlayış olduğunu görüyoruz. Ukrayna’nın savaşta dinamikleri değiştirmek için bu kabiliyetin avantajlarını kullanmasının tam zamanı.” diye konuştu.

Savaştaki dinamikleri değiştirmekten ne kastettiği sorusuna ise Cooper, bir hedefe topçu atışı yapmanın yanı sıra o alanda manevra yaparak Rusların elindeki toprakları geri almayı kastettiği ve Bradley araçlarının Rusların en güçlü zırhlılarına bile dayanacak bir araç olduğu yanıtını verdi.

Cooper, Ukrayna’nın önümüzdeki günlerde savaş sahasında nasıl hareket edeceği konusuna girmekten kaçındı ancak Ukrayna ordusuna, ilerleme kaydedebilecek ve Rusya’nın aldığı Ukrayna topraklarını geri alacak şekilde yardım etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading