Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'den Kuzey Kore'ye diyalog çağrısı

ABD'den Kuzey Kore'ye diyalog çağrısı

Yeni atanan ABD'nin Seul Büyükelçisi Philip Goldberg, Kuzey Kore yönetiminin ABD'nin diyalog çağrısına olumlu karşılık vermesini beklediğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:38

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansının haberine göre Goldberg, Güney Kore Birleşme Bakanı Kwon Young-se ile yaptığı görüşmede Kore Yarımadası'nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması için diplomasinin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Geçmişte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Pyongyang yönetimine uygulanan yaptırımlarla ilgili koordinatörlük görevini de yürüten Goldberg, "Hedefimiz Kore Yarımadası'nı tamamen nükleersizleştirmektir. Şunu açıkça söylemeliyim ki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (Kuzey Kore) hukuk dışı ve istikrarsızlaştıracak adımlarının, bir sonucu olacaktır." diye konuştu.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'NİN SİLAH PROGRAMI

Kuzey Kore'nin silah programını uluslararası barış ve güvenlik için tehdit olarak nitelendiren Goldberg, Washington yönetiminin diyalogdan yana tutumunu sürdürdüğünü belirterek. "Kuzey Kore için geçerli yol diplomasidir. Kuzey Kore'yle diyalog konusundaki tutumumuzu sürdürüyoruz ve Kuzey Kore'nin ön koşulsuz olarak görüşme tekliflerimize olumlu yanıt vereceğini ümit etmeye devam ediyoruz." dedi.

Goldberg, ABD'nin Kuzey Kore'ye insani yardımları sürdüreceğini de belirtti.

Kwon da açıklamasında Kuzey Kore'yle yaşanan askeri ve siyasi gerilime rağmen insani iş birliğini sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog 2019'da Hanoi'de gerçekleştirilen son görüşmenin ardından durmuştu.

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

7'NCİ NÜKLEER DENEME HAZIRLIĞI

Kuzey Kore bu yıl itibarıyla yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı.

Pyongyang'ın bilinen yedinci nükleer denemesinin hazırlıklarını tamamladığına dair bilgiler de gelen haberler arasında.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading