Yandex Metrica

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı!

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı!

ABD İran'a karşı yeni yaptırım kararları aldı. Yaptırımlar Hizbullah'la ilişkili kişileri ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu hedef alıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:01

ABD İran'a karşı yeni yaptırım kararları aldı. Yaptırımlar Hizbullah'la ilişkili kişileri ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu hedef alıyor. 

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD'nin İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini söyledi.

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

ABD-İRAN GERİLİMİ TIRMANIYOR 

ABD - İran arasındaki gerilim sürüyor. Wall Street Journal gazetesinin Suudi Arabistan'ın ABD'yi İran'ın muhtemel bir saldırısı konusunda uyardığı yönündeki haberinin ardından Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby ABD'nin İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini söyledi. Kirby yaptığı açıklamada, "Tehdit tablosundan endişe duyuyoruz ve Suudilerle askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çıkarlarımızı ve ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekten çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading