Yandex Metrica

ABD'den Dodik'e tehdit: 'Bosna Hersek'i bölme teşebbüsünün ağır sonuçları olacak'

ABD'den Dodik'e tehdit: 'Bosna Hersek'i bölme teşebbüsünün ağır sonuçları olacak'

Bosnalı Sırp Lider Milorad Dodik'in Sırp Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek'ten ayrılacağına ilişkin açıklamasına ABD'den tehdit gibi bir cevap geldi. ABD'den yapılan açıklamada Dayton Barış Anlaşmasının entitelere Bosna Hersek'ten ayrılma hakkı tanımadığı belirtilirken “Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünü ihlal etmeye yönelik her teşebbüsün ağır sonuçları olacaktır”  ifadelerine yer verildi. 

Dünya

23.01.2024, 22:14

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik'in Sırp Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek'ten ayrılacağına ilişkin açıklamalarına ABD'den cevap geldi. ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada “Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünü ihlal etmeye yönelik her teşebbüsün ağır sonuçları olacaktır”  ifadelerine yer verildi. 

İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti: Artık yorulduk İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti:... Haberi Görüntüle

'DAYTON ENTİTELERE BOSNA HERSEK'TEN AYRILMA HAKKI TANIMIYOR'

Büyükelçilikten yapılan yapılan açıklamada ABD'nin Bosna Hersek'i demokratik, çok etnikli, egemen ve bağımsız bir devlet olarak desteklediği belirtilirken Dayton Barış Anlaşmasının entitelere Bosna Hersek'ten ayrılma hakkı tanımadığına dikkat çekildi.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

MİTİNGDE AYRILIKÇI MESAJLAR VERDİ

Bosnalı Sırp Lider Dodik, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının yeniden sayılmasına tepki göstermek üzere miting çağrısı yapmıştı. Salı günü Banja Luka'da düzenlenen mitingde Dodik, Sırp Cumhuriyeti’nin Bosna Hersek’ten ayrılacağını ve ayrılırken entite idaresindeki ülke topraklarının yüzde 49’unu da beraberinde götüreceğini söyledi ve “Ben müstakil ve bağımsız Sırp Cumhuriyeti idealine inanıyorum” dedi.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

SEFERBERLİK Mİ? MİTİNG Mİ?

Milorad Dodik miting davetini 22 Ekim'de Twitter hesabından yapmış ve Sırp liderin daveti savaş çağrısı olarak yorumlanmıştı. Dodik'in paylaşımında yer alan videoda Kosova savaşında Osmanlı İmparatorluğu’na karşı savaşan Kral Lazar’dan Sırp isyanına liderlik eden Kara Yorgi ve Birinci Dünya Savaşının fitilini ateşleyen Saraybosna suikastinin faili Gavrilo Princip’e birçok tarihi Sırp kahramanına gönderme yapılmış ve halk "vatanı müdafaaya" davet edilmişti.

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ ÇAĞRISINA BENZİYOR'

Bosnalı Sırp muhalefet partilerinden PDP Onursal Başkanı Mladen Ivanic, iktidar partisinin miting çağrısının savaş çağrısına benzediğini ve SNSD’nin iktidar ve muhalefet arasındaki gerilimi giderek tırmandırdığını söylemiş ve şu şekilde konuşmuştu:

İnsanların ücretlerini ve emeklilik maaşlarını alamayacaklarına yönelik temelsiz tehditler ve savaş çağrısına benzeyen miting davetleri, halkın çatışma çıkabileceği iddiasıyla korkutulması, hem de bunların muhalefetin seçim sırasındaki delillendirilmiş usulsüzlüklere yönelik saygın protestolarından sonra yapılıyor olması, sorumsuz iktidarın inanılması güç siyasetinin emareleri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading