Yandex Metrica

ABD'den dikkat çeken Rusya açıklaması: Putin işgale henüz nihai karar vermedi

ABD'den dikkat çeken Rusya açıklaması: Putin işgale henüz nihai karar vermedi

Son dakika haberleri... ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını artırdığını fakat Putin’in işgale henüz nihai karar verdiğine inanmadıklarını dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:05

Kirby, günlük basın toplantısında, Rusya'nın son 24 saat içinde bile Ukrayna sınırına yakın bölgelerde ve Belarus'taki askeri varlığını artırdığını belirtti. Güneyde de bazı hareketliliklerin söz konusu olduğundan bahseden Kirby, Rusya'nın Karadeniz'deki donanmasına da bazı tatbikatlar yaptırdığını kaydetti.

Kirby, spesifik birlik hareketlerine dair bilgilere girmeyeceğini fakat Rus ordusunun harbe hazırlığını artırdığını ve Putin'e muhtemel bir saldırı için daha fazla seçenek sağlamak üzere faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Eli işte gözü oynaşta… Meclis'te aşk kokusu! Gay başbakan sosyal medyada gündem oldu Eli işte gözü oynaşta… Meclis'te aşk kokusu! Gay başbakan sosyal... Haberi Görüntüle

"NİHAİ KARAR VERİLDİĞİNE İNANMIYORUZ"

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Kirby, "Halen (işgal için) nihai karar verildiğine inanmıyoruz." diye konuştu. Ancak sözcü, saldırının yine de herhangi bir uyarı olmaksızın her gün başlayabileceğini defalarca farklı kurumlardan duyurduklarını dile getirdi. Kirby, "Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ı duydunuz geçen hafta Olimpiyatlar bitmeden saldırının başlayabileceğini açıkça ifade etti. Hatta bu hafta da olabilir. Elimizdeki bilgileri Ukrayna dahil müttefiklerimizle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading