Yandex Metrica

ABD'deki Kongre baskını nedeniyle ilk hapis cezası verildi

ABD'deki Kongre baskını nedeniyle ilk hapis cezası verildi

ABD’de 6 Ocak’ta gerçekleşen kanlı Kongre baskınına karışmaktan ilk kez bir kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Floridalı Paul Hodgkins, ‘Kongre binasına zorla girerek, Kongre üyelerinin işleyişini engellemek’ suçundan çıkarıldığı mahkemede eylemden dolayı pişman olduğunu söyledi.

Federal Savcı Randolph Moss, Hodgkins’in demokrasiye karşı büyük bir saldırıda bulunduğunu fakat suçunu kabul ettiği için savcılar tarafından istenilen 18 ay hapis cezasından indirim yaptığını belirtti.

Hodgkins’e mahkeme tarafından 8 ay hapis cezası verildi.

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

KARAR, AYNI SUÇLAMADAN YARGILANMAK İÇİN BEKLEYENLERE EMSAL

38 yaşındaki Hodgkins’e verilen cezanın, 6 Ocak Kongre baskınından dolayı gözaltına alınıp aynı suçlamadan yargılanmayı bekleyen yaklaşık 230 Trump taraftarı için de emsal olabileceğine vurgu yapıldı.

Hodgkins, haziran ayında savcılarla iş birliği yaparak, Senatoyu basıp seçiciler kurulu oylarının sayımını engelleme suçlamasını kabul etmişti.

6 Ocak Kongre baskınında Hodgkins’in üzerinde eski ABD Başkanı Donald Trump tişörtü ve elinde Trump bayrağı ile Senato salonundaki görüntüleri medyada yer almıştı.

O tarihte başkentteki Kongre baskınına katılan yaklaşık 550 Trump taraftarı, birden fazla suçlamalarla tüm ülke genelinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading