Yandex Metrica

ABD'de sağlık sistemi alarm veriyor! Büyük hastenelerde sağlık personelleri grevde 

ABD'de sağlık sistemi alarm veriyor! Büyük hastenelerde sağlık personelleri grevde 

ABD'de hastane yönetimlerinin az personelle hizmet politikası, ülkede sağlık sistemini krizin eşiğine getirdi. Yaşanan sıkıntılar hemşireler başta olmak üzere çalışanları grev yapmaya yönlendirdi.

Dünya

12.03.2024, 21:07

ABD'de son aylarda hastane yönetimlerinin az personelle hizmet vermesi çalışanları grev yapmaya yönlendirdi. Ülkenin en önemli hastanelerinde çalışan sağlık personelleri grevde. 

İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti: Artık yorulduk İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti:... Haberi Görüntüle

7 BİNDEN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANI GREV KARARI ALDI 

New York'taki bazı büyühastanelerde çalışan binlerce hemşire, "kadro darlığı, iş güvenliği, sağlığa erişimde eşitlik ve ücret" gibi konularda yaşadıkları problemler nedeniyle başlattıkları grev sonucu hastane yönetimleriyle geçici bir anlaşma sağlasa da, ülkenin geriye kalan kısmındaki meslektaşlarının sorunların sürdüğü bildirildi. 

New York'ta  Mount Sınai ve Montefiore Tıp Merkezi isimli büyük hastanelerde görevli 7 binden fazla sendikalı sağlık çalışanının grev kararı, hastane yönetimlerinin sağlık hizmetlerini aksatırken, sağlık sektöründe COVID-19 salgını başından beri giderek artan krizin daha da ortaya çıkmasına neden oldu. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

"HASTANEDEKİ GELİR YÖNETİM KURULUNA AKTARILIYOR"

NYSNA sendikası yetkilileri ve hemşireler, sektördeki köklü sağlık kuruluşlarının, "kar amacı gütmeyen vakıf" statüsünde olmasına rağmen gelirinin büyük kısmını yönetim kurulu üyelerine aktardığı, gerekli istihdam için ise yeterince kaynak ayırmadığı iddiasında bulundu. 
Bronx kentinde ve çevresinde 15 civarında şubesi bulunan Montefiore Tıp Merkeziyle kısmi anlaşmaya varan NYSNA üyeleri, söz konusu sağlık kuruluşunun, bölge halkının dar gelirli üyelerine layık gördüğü muamele ile "VIP hastalarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetin" arasındaki büyük farkında altını çizmişti. 

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

ÜLKEDE 'SAĞLIKTA ŞİDDET' ARTMAYA BAŞLADI 

Ülkede ayrıca  son yıllarda sağlık merkezlerinde, bıçaklama, silahlı saldırı gibi şiddet olaylarının yaygın hale geldi.

ABD'nin en büyük hemşire sendikası olan National Nurses United tarafından geçen yıl yapılan ankette, hemşirelerin yüzde 48'i iş yeri şiddetinde artış yaşandığı, bu oranın bir yıl öncesine göre iki katından fazla arttığı belirtildi. 

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

KORONAVİRÜS ŞİDDETİ HIZLANDIRDI 

Amerikan Acil Hekimleri Kolejinin (ACEP) 3 Ağustos 2021 tarihli araştırmasında, 10 acil servis hekiminden en az 8'inin acil servislerde yaşanan şiddetin arttığına inandığı ve COVID-19 salgının bunu hızlandırdığını ifade ettiler. 

 Amerikan İş Sağlığı Hemşireleri Derneği tarafından aktarılan verilere göre,  2021'deki COVID-19 salgını sırasında hastanelerde çalışan hemşirelerin yüzde 44'ünün fiziksel şiddete, yüzde 68'inin sözlü tacize uğramış.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUYAN FEDERAL BİR YASA BULUNMUYOR 

 Çalışma İstatistikleri Bürosu ise tıp uzmanlarına yönelik şiddet kaynaklı yaralanmaların 2011'den 2018'e kadar yüzde 63 arttığını duyurmuştu.Ülkede sağlık çalışanlarına yönelik istismara karşın henüz onları koruyan bir federal yasa ise  bulunmuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading