Yandex Metrica

ABD'de papaz skandalı! Yıllarca yanlış vaftiz etmiş

ABD'de bir papaz 20 yıl boyunca yanlış kelimeler kullandığı için vaftizleri geçersiz kabul edildi. Binlerce vaftiz gerçekleştiren papaz görevinden istifa etti.

Dünya

19.02.2024, 23:14

ABD'de Andres Arango'nun 20 yıl boyunca yanlış kelimeler kullanarak insanları vaftiz etmesinin ortaya çıkması sonrası görevinden istifa etmesi ülke basınında geniş yer buldu. 

CNN'de yer alan habere göre, Phoenix Piskoposluğundan Piskopos Thomas Olmsted, Katolik bir rahibin, yapılan bir kilise soruşturmasıyla 20 yıldan fazladır geçersiz vaftizler yaptığı gerekçesiyle istifa ettiğini bildirdi.

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

YANLIŞ KELİME KULLANMIŞ 

Olmsted yaptığı açıklamada, binlerce vaftiz gerçekleştiren Peder Andres Arango'nun, "Seni Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına vaftiz ediyoruz." dediğini ancak "vaftiz ediyoruz" yerine "vaftiz ediyorum" demesi gerektiğini açıkladı.

İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha kapsamlı yanıt veririz' İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha... Haberi Görüntüle

'BİZ' İFADELERİNİN DOĞRU OLMADIĞI AÇIKLANDI

Olmsted, Vatikan'ın İnanç Doktrini Cemaatin'nin, 2020 yılında 'biz' ifadesiyle yapılan vaftizlerin geçersiz olduğunu ve bu kişilerin yeniden vaftiz edilmesi gerektiğini doğruladığuını aktardı. 

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

'FORMÜLÜ YANLIŞ KULLANDIM'

Yanlış vaftiz yaptığı tespit edilen Papaz Arango açıklamasında, "Bir rahip olarak yanlış bir formül kullanarak rahipliğim boyunca geçersiz vaftizler yaptığımı öğrenmek beni üzüyor. Yaptığım hatanın cemaatinizdeki ve başka yerlerdeki sayısız insanı nasıl etkilediğini görmekten çok pişmanım" ifadesine yer verdi.

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı Haberi Görüntüle

VAFTİZ FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Kariyerine 1995 yılında Brezilya'da başlayan Arango, mesleğine devam edeceğini ve hayatını vaftizi olmayanlara yardım etmeye adayacağını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading