Yandex Metrica

ABD'de korkunç katliamın izleri! 101 yıl sonra ortaya çıktı: 21 yeni mezar bulundu

ABD'de korkunç katliamın izleri! 101 yıl sonra ortaya çıktı: 21 yeni mezar bulundu

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bağlı Tulsa kentinde, bundan yaklaşık 101 yıl evvel katliama kurban edilen siyahi kişilere ait 21 yeni mezar bulundu. 1921'de yaşanan vahşete ait izler ortaya çıkmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 22:15

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bağlı Tulsa kentinde, bundan yaklaşık 101 yıl evvel katliama kurban edilen siyahi kişilere ait 21 yeni mezarın bulunduğu bildirildi. Arkeolog Kary Stackelbeck, videolu paylaşımında, Tulsa kenti yakınlarındaki Oaklawn Mezarlığı'nda, 1921'de yaşanan ırkçı katliamın mağdurlarına ait 21 yeni cesedin bulunduğu bildirdi.

Hafta sonu izlerine ulaşılan ve dün kazı işlemleri tamamlanan kalıntıların 19'unun yetişkinlere 2'sinin ise çocuklara ait olduğu tespiti paylaşıldı.

Tabutlardaki ceset kalıntılarının 1921'deki kurbanların düz tabutlara gömülen erkekler olduğuna dair raporlarla uyuşup uyuşmadığının anlaşılması için ayrı bir inceleme yapılacağı belirtildi. Tulsa Belediyesinden yapılan açıklamada, çalışmaların elle yürütüldüğü ve tabutların türü ve kurbanların cinsiyeti hakkında henüz net bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi. Cenazelerin, çalışmalar tamamlandıktan sonra, Oaklawn'da başka bir yere gömüleceği, mağdurlarının torunları olduğunu iddia eden bir grup insanın merasim anında protesto gerçekleştireceği bilgisi paylaşıldı.

Kalıntıların bulunduğu bölgedeki kazı çalışmaları devam ediyor.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

TULSA KATLİAMI

Oklahoma'nın Tulsa kentinde 1921'de yaşanan ırkçı olaylarda, silahlı beyaz isyancı grupların saldırıları sonucunda 300'e yakın siyahi hayatını kaybetmişti. Ağırlıklı olarak siyahilerin yaşadığı Greenwood Mahallesi'nde, beyaz üstünlükçü silahlı mafya üyeleri, binden fazla evi yakmış, yüzlercesini yağmalamış ve "Black Wall Street" olarak bilinen ticaret bölgesini yerle bir etmişti. Katliam kurbanlarının mezarları için aramalar 2020'de başlamış ve geçen yıl olası kurbanların kalıntılarını içeren yaklaşık üç düzine tabut bulunmuştu.

Intermountain Forensics Laboratuvarı Direktörü Danny Hellwig 13 Temmuz'da yapılan açıklamada, katliama uğrayan siyahi vatandaşların kimlik tespiti için torunlarından DNA testi alınabileceğini belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading