Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'de Kongre binasında intihar! Alevler ve silah sesleri

ABD'de Kongre binasında intihar! Alevler ve silah sesleri

Başkent Washington'da sabaha karşı arabasıyla Kongre binasının bariyerlerine çarpan kişi, polisin yaklaştığını görünce silahıyla kendini vurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:40

ABD'ni başkenti Washington'daki Kongre binasında sabah satlerinde hareketli dakikalar şaşandı. Başkent polisi, sabah 04.00 civarında Kongre binasına doğru arabasıyla ilerleyen bir kişinin önce binanın önündeki bariyerlere çarptığını, güvenlik güçlerinin kendine yaklaştığını görünce de havaya birkaç el ateş edip intihar ettiğini açıkladı.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

POLİS KARŞILIK VERMEDİ

Washington'ın East Capitol Street NE ve 2nd Street SE köşesindeki bariyerleri hedef alan arabanın alevler içinde kaldığı vurgulandı. Kimlik bilgileri açıklanmayan şüphelinin olay yerinde hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, günün tenha bir vaktinde meydana gelen hadisede şüphelinin, hem Kongre hem de Senato tatilde olduğu için "herhangi bir Kongre üyesini hedef alıyormuş gibi görünmediği", polisin yaşananlara silahla karşılık vermediği belirtildi.

Prenses Kate Middleton öldürüldü mü, öldü mü? İngiliz Kraliyet ailesi... Haberi Görüntüle

2021'DE DE BENZERİ YAŞANDI

Olayın, ülke genelinde kolluk kuvvetlerinin artan sayıda tehditle karşı karşıya olduğu ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evininin aramasından bu yana hükümet binalarına yönelik şiddetli saldırılar konusunda uyarı aldığı bir zamanda yaşanmasına dikkat çekildi.

Başkentte en son 2 Nisan 2021'de, Kongre binası yakınındaki kontrol noktasına aracını kasten süren bir kişi, bir polisin hayatını kaybetmesine yol açmış, aracından çıkarak elindeki bıçakla polislerin üzerine yürümesinin ardından öldürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading