Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'de işten çıkarma dalgası büyüyor! Hayatta kalma rehberi yayınlandı

ABD'de işten çıkarma dalgası büyüyor! Hayatta kalma rehberi yayınlandı

Avrupa ve ABD'de resesyon tehlikesi büyürken işten çıkarmalar da bu doğrultuda artıyor. Yükselen enflasyon ve yavaşlayan talep şirketleri küçülmeye gitmeye zorlarken, teknoloji, finans, gayrimenkul ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden art arda işten çıkarma haberleri geldi. ABD basını büyük bir işten çıkarma senaryosuna hazırlık için 'İşten çıkarmada hayatta kalma rehberi' dahi hazırladı.

Dünya

23.01.2024, 20:02

Küresel ekonomide pandemiyle başlayan durgunluk Rusya-Ukrayna savaşıyla tehlikeli bir hal aldı. ABD'de resesyon endişesi her geçen gün büyürken şirketler  maliyetleri düşürme konusunda sert tedbirler alamaya başladı.

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARMA DALGASI BÜYÜYECEK

Resesyon öngörülerinin artmasıyla birlikte birçok uluslararası şirket bu süreçten daha az zararlı çıkabilmek adına maliyetlerini düşürme çabasına girişti. Bu da gösteriyor ki önümüzdeki dönemde ABD'de işten çıkarma dalgası bir hayli büyüyecek.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDE İŞTEN ÇIKARMALAR ARTTI

Yükselen enflasyon ve yavaşlayan talep şirketleri küçülmeye gitmeye zorlarken, teknoloji, finans, gayrimenkul ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden art arda işten çıkarma haberleri geldi. Özellikle teknoloji şirketlerinde işten çıkarmaların yoğunlaşması dikkat çekerken, Robinhood, Glossier ve Better 2022'de çalışan sayısını önemli ölçüde azaltan teknoloji şirketlerinden birkaçı oldu.

ABD ve İngiltere dahil 6 ülkenin Yemen'deki büyükelçiliklerinden Husiler'e çağrı:... Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARMADA HAYATTA KALMA REHBERİ 

ABD'de işten çıkarma dalgasına karşı medya sektöründe de olası önlemler alınıyor. Washington Post tarafından, ''İşten çıkarmada hayatta kalma rehberi: Öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler'' adıyla yayımlanan haberde teknoloji şirketlerinden çıkarılan işçiler ele alınarak çalışan sağlığı için uzman görüşlerine yer verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading