Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'de Ian kasırgası felaketi! Korkunç bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

ABD'de Ian kasırgası felaketi! Korkunç bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan Ian Kasırgası sebebiyle yaklaşık 1,9 milyon hane elektriksiz kaldı. Kıyı bölgelerini sular altında bırakan kasırga, şiddetli rüzgarlar nedeniyle binalarda tahribata yol açtı. Birçok bölgede de olağanüstü hal ilan edildi. Kasırga nedeniyle mahsur kalan 500'ün üzerinde kişi kurtarılarak güvenli bölgeye tahliye edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Ulusal Kasırga Merkezi, kıyı bölgelerini sular altında bırakan ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle binalarda tahribata yol açarak "hayatı tehdit eden" kasırga konusunda uyarıda bulundu. Saatteki hızı 241 kilometreyi bulan ve kategori 4 seviyesindeki kasırganın başlangıcından itibaren yaklaşık 1,9 milyon hanede elektrik kesintisi rapor edildi. Kasırganın kuzeydoğuya ilerlerken daha fazla hasara yol açacağı tahmin ediliyor. Ian Kasırgası'nın neden olduğu tahribat gün yüzüne çıkmaya başladı.

Florida'nın Fort Mayer kasabasından kategori 4 şiddetinde ana karaya ulaşan kasırga, ülkenin içine doğru ilerleyişini sürdürürken, geçtiği yerlerde sular altında kalmış binlerce araç, çatısı uçmuş ve giriş katı sular altında kalmış evlerle, sokaklarda yıkılmış ağaçlar bıraktı. Fort Mayer ve civar kasabalarda sahil çizgisinin, kasırganın getirdiği dalgalar nedeniyle metrelerce içeriye kaydığı, insanların denizle birleşen sokaklardaki evlerinde mahsur kaldığı belirtildi.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

EVDEN ÇIKMAYIN ÇAĞRISI

Ulusal Kasırga Merkezi, Florida'nın merkezine hareket etmesi beklenen kasırganın daha fazla hasara sebep olacağının ve sağanakların başlamasının öngörüldüğünü aktardı. Kasırga uyarısı yapılan Orlando’da yetkililer bölge sakinlerinden evlerinde kalmalarını istedi.

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Ian Kasırgası'nın rotasında bulunun Kuzey Carolina ve Virginia'da, şiddetli yağmurlar, sel ve olası kasırgaları içerebilecek bölgelerde olağanüstü hal ilan edildi.

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi' Haberi Görüntüle

4 ŞİDDETTİNE ULAŞABİLECEĞİ BELİRTİLMİŞTİ

Küba'yı kategori 3 şiddetinde vuran ve büyük hasara yol açan Ian Kasırgası'nın ABD topraklarına ulaştığında kategori 4 şiddetine ulaşabileceği belirtilmişti.

Almanya Solingen'de facia: 2'si çocuk 4 Türk öldü 9 yaralı! Haberi Görüntüle

500'ÜN ÜZERİNDE FLORİDALI KURTARILDI

Florida Acil Durum Yönetimi Departmanından yapılan açıklamada, Lee ve Charlotte ilçelerinde kasırga nedeniyle mahsur kalan 500'ün üzerinde kişinin kurtarılarak polis ve askerlerin de yardımıyla güvenli bölgeye tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

Tanrı parçacığı fabrikası kuruyorlar! CERN'den daha büyük 'CEPC' fizik dünyasını... Haberi Görüntüle

YÜZLERCE TEKNE KARAYA VURDU

Ian'ın etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, dalgaların sürüklediği yüzlerce teknenin karaya vurduğu, kasırganın bazı tekne ve botları otoyola kadar taşıdığı, bataklık bölgelerindeki timsahların otoyola çıktığı görüldü.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e 10 saldırı düzenledi Haberi Görüntüle

HASTALIK UYARISI

Devrilen elektrik direkleri nedeniyle yollara saçılan kablolar tehlike oluştururken Çevre Koruma Departmanı yetkilileri, eyaletteki bir düzine atık su arıtma tesisini basan sel suları dolayısıyla bakteri ve diğer hastalık sebebi olabilecek organizmaların etrafa yayılabileceği konusunda halkı uyardı.

ABD'de Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı - 5
ABD'de Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı - 6
ABD'de Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı - 7
ABD'de Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı - 9
ABD'de Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı - 11

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading