Yandex Metrica

ABD'de gıda krizi 'bebek maması' ile başladı! Biden 70 yıllık yasayı tekrar yürürlüğe koydu

ABD'de gıda krizi 'bebek maması' ile başladı! Biden 70 yıllık yasayı tekrar yürürlüğe koydu

ABD'de bebek maması krizi patlak verdi. Yetkililer bu sorunun birkaç ayda ancak halledebileceğini belirtirken Başkan Joe Biden, tedarik talebinin istenen noktaya gelebilmesi için Savunma Üretim Yasası'na onay verdi.

Dünya

23.01.2024, 19:17

ABD bebek maması krizi ile çalkalanıyor. Marketlerde bebek maması stoklarının bittiği rapor edilirken, uluslararası firmalar talebi karşılamak için harekete geçti. 

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

FİRMALAR ÜRETİMLERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

İngiliz Reckitt Benckiser firması ABD'de üretimini yüzde 30 oranında artırdığını ilan ederken, ABD  merkezli bebek maması tozu üreticisi Abbott Laboratories, Michigan'daki fabrikada yeniden üretime geçebilmek için gerekli düzenlemeler üzerinde anlaşmaya vardı.

Nestle ise, Hollanda'daki ve İsviçre'deki ürünlerinden bir kısmını ABD'ye ulaştıracağını duyurdu. 

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

2 BEBEK HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Güney Dakota'da bulunan bir fabrika zararlı bakteri alarmından dolayı kapatılmış, üretim durdurulurken piyasaya sürülen bebek mamaları da toplatılmıştı. 

Ayrıca pudra içerikli mama sebebiyle 4 bebeğin ağır hastalık geçirmesi ve 2'sinin hayatını kaybetmesi sebebiyle Michigan'da bulunan bir tesiste inceleme başlatılmıştı. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR STOK YAPMAYA BAŞLADI

Bu olay halihazırda var olan krizi daha da derinleştirirken ebeveynler marketlere giderek stokçuluk yapmaya başladı ve bebek maması ABD'de bulunması imkansız bir hale geldi. 

ABD genelinde yaşanan krizin halka sıçraması sonrasında Başkan Joe Biden krizin çözülmesi için ülkenin önde gelen üreticileri ve dağıtıcıları ile toplantı masasına oturmuştu. 

Pazartesi günü açıklamada bulunan ABD Gıda ve İlaç Kurumu, yurt dışından gelecek ürünlerdeki sıkı kuralları hafifletmek gibi bazı önlemler alacaklarını açıkladı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

SAVUNMA ÜRETİM YASASI İMZALANDI

Biden ise bugün, tedarik sıkıntısının aşılması için Savunma Üretim Yasası'nı imzaladı. 

Yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın bebek maması taleplerinin karşılanması için Savunma Üretim Yasası'nı imzaladığı aktarıdlı. 

Yasa kapsamında mama üretimi için gerekli hammaddelerin üretimi hızlandırılarak üreticilere de destek verilecek. 

Savunma Üretim Yasası, Kore Savaşı'ndan hemen önce çıkarılmıştı. 

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

BİDEN'A ELEŞTİRİLER ARTTI 

Siyasi alanda ise Cumhuriyetçiler Biden'a yönelik eleştirileri artırdı ve bebek maması krizi için kendi yasalarını önerdiler.

Tasarı, bebek maması ithalatı üzerindeki kısıtlamaları kaldırmaya, üretimi artırmaya ve yeni ürünlerin onaylanmasını kolaylaştırmaya çalışacak.

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİLERİN ELİ GÜÇLENDİ 

Kendisi ve meslektaşlarının "Bebeklerin Şimdi Daha Fazla Formüle İhtiyacı Var Yasası"nı uygulamaya koyduklarını açıklayan Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyesi Elise Stefanik, Biden yönetimini "yetersizlik" ve bu krize karşı etkili bir plan yapamamakla suçladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading