Yandex Metrica

ABD-Çin savaşı hiç olmadığı kadar yakın! Jetler Tayvan Boğazı üzerinde seyrediyor

ABD-Çin savaşı hiç olmadığı kadar yakın! Jetler Tayvan Boğazı üzerinde seyrediyor

Son dakika haberi... Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin bugün gerçekleştirmesi beklenen Tayvan ziyareti öncesi Tayvan Boğazı'na savaş uçakları gönderdi. ABD'nin uçakları da bölgede bulunuyor.

Dünya

28.01.2024, 01:51

Son dakika haberi... Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan programını iptal etmemesi üzerine Tayvan Boğazı'na savaş uçakları gönderdi. Bölgede ABD savaş uçakları da bulunuyor.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

ÇİN: ABD BEDELİNİ ÖDEYECEK

BBC'nin haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, "ABD, Çin’in egemenlik haklarından doğan güvenlik çıkarlarını hafife almanın bedelini ödeyecek ve sorumluluğunu taşıyacaktır" dedi.

"Uluslararası camianın, kışkırtıcı adımlar atanın ABD olduğunu bildiğini düşünüyorum" diyen Hua, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tayvan Boğazı’nda gerilim yaratan ABD, bu gerginliğin tüm sorumluluğunu da almalıdır. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Tayvan’ı Amerikan askeri uçağı ile ziyaret ediyorsa, bu kesinlikle özel bir ziyaret olarak değerlendirilemez.

İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı Haberi Görüntüle

"ABD TAYVAN KARTINI OYNAMAKTAN VAZGEÇMELİ"

"ABD, Tayvan kartını oynamaktan tamamen vazgeçmeli, Amerikalıların verdikleri sözlerle yaptıkları aynı olmalı. ABD, Tek Çin prensibine de bağlı kalmalı.

ABD'de protokolde Başkan ve Başkan Yardımcısı'ndan sonra üçüncü sırada bulunan Pelosi'nin Asya turunun detayları güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Tayvan'la birleşmeyi yeniden ana gündem maddeleri arasına almış ve geçen hafta video konferans yöntemiyle görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden'ı, "Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyerek ateşle oynamaması" yolunda uyarmıştı.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ABD'YE UYARI

Rusya da ABD'yi, Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin bölgede gerginliği artıracağı yolunda uyardı.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby ise Tayvan'ı ziyaret etmesi halinde, Çin'in "askeri provokasyonlarda" bulunabileceğini ve gövde gösterisi yapabileceğini söyledi. Kirby, Çin'in bu durumda Tayvan yakınlarında füzeler atabileceğini ya da hava veya deniz kuvvetlerinin kapsamlı faaliyetlerde bulunabileceğini belirtti.

"ABD Temsilciler Başkanı’nın istediği yere gitme hakkı var" diyen Kirby, Çin'i, Pelosi'nin olası ziyaretini "krize çevirmemesi" yolunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading