Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD: "Çin, Microsoft Exchange'in güvenlik duvarını aşıyor"

ABD: "Çin, Microsoft Exchange'in güvenlik duvarını aşıyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bakanlığın resmi internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Çin'in Microsoft güvenlik duvarını aşan bir korsan ekosistemi geliştirdiğini öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 17:41

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ned Price, bugün yayımladığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Bakanlığı’nın “küresel olarak insanlara ve kuruluşlara zarar veren bir suç korsanları ekosistemi geliştirdiğini” bildirdi.

Price, Bakanlığın resmi internet sitesindeki açıklamasında, Çin tarafından geliştirilen yeni sistemin Microsoft Exchange’in güvenlik duvarını aşma yeteneğine sahip olduğunu ifade etti.

Pekin’in böyle bir sistem geliştirmesini “sorumsuzluk” olarak niteleyen Price, “Bugün, Çin’in bu sorumsuz davranışlarına karşı müttefik ve ortaklarımızın sesine ses veriyoruz” cümlelerini kullandı.

Price, Çin’in attığı yeni adımı kınadıklarını sözlerine ekledi. 

Öte yandan, New York Times’a konuşan ve ismini gizleyen yetkili, ABD’nin ilk defa siber saldırılar, fidye yazılımları ve büyük ölçekli bilgisayar korsanlığı suçlarıyla Çin’i suçlamasını beklediğini söyledi. Microsoft’un geçtiğimiz mart ayında e-posta sistemlerine sızan kişilerin Çin Devlet Güvenlik Bakanlığıyla bağlantılı bilgisayar korsanları olduğu iddia edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading