Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD-Çin arasında yeni kriz! Bir 'casus balon' daha tespit edildi

ABD-Çin arasında yeni kriz! Bir 'casus balon' daha tespit edildi

ABD’nin 'casus balon', Çin’in 'hava tahmin balonu' dediği uçan cisim Amerika’nın doğusuna doğru ilerliyor. Dışişleri Bakanı, Çin gezisini bu nedenle iptal etti. Pentagon'dan yeni yapılan açıklamada 'Latin Amerika üzerinde başka bir Çin casus balonu uçuyor' denildi.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Pentagon, birkaç gün önce ABD hava sahasında Çin’e ait yüksek irtifa gözetleme balonu tespit etti. ABD, balonun ‘casus balon’ olduğunu, Çin ise ‘rotasından çıkan sivil bir balon’ olduğunu söylüyor. Balonun şu anda 60 bin fit irtifada ABD’nin iç kesimleri üzerinde uçtuğu bilgisini veren Pentagon, balonun sivil havacılığa veya karaya fiziksel bir tehdit teşkil etmediğini açıklamıştı. Tüm dünyada büyük ses getiren olayın ardından ABD'den yeni bir açıklama geldi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BİR 'BALON' DAHA TESPİT EDİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı Latin Amerika üzerinde bir diğer Çin casus balonu uçtuğunu değerlendirdiklerini açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Latin Amerika üzerinden geçmekte olan balona ilişkin haberleri gördük. Bunun başka bir Çin gözetleme balonu olduğunu değerlendiriyoruz. Şu aşamada elimizde başkaca bir bilgi yok." açıklamasında bulundu.

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY: ULUSLARARASI HUKUK İHLALİ

Beyaz Saray, ABD hava sahasında askeri tesislerin üzerinde uçtuğu tespit edilen Çin'e ait 'casus balon' olayının ardından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''Bu balonun hava sahamızda bulunması, egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir, kabul edilemez.'' ifadelerine yer verildi.

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak... Haberi Görüntüle

ZİYARET İPTAL EDİLDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin'e ait "casus balon"un ABD hava sahasında tespit edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın gelecek hafta yapacağı Pekin ziyaretinin ertelediğini açıkladı.

Bebeğini evde yalnız bırakıp tatile gitmiş! 16 aylık çocuğu ölüme... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN AÇIKLAMA

Çin, ABD hava sahasında bazı hassas askeri tesislerin üzerinde uçtuğu tespit edilen ve savunma yetkililerinin 'istihbarat amaçlı' olduğundan şüphelendiği yüksek irtifa balonunun ülkeye ait olduğunu kabul etti. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Çin, sorumlu bir ülkedir ve her zaman uluslararası hukuka uymuştur. Başka ülkelerin hava sahasını ve toprak bütünlüğünü ihlal etme niyetimiz yok. Umarım birlikte sakince/dikkatlice halledebiliriz.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading