Yandex Metrica

ABD bu sefer Pakistan halkını kışkırtıyor! LGBT desteği Pakistan'ı karıştırdı

ABD bu sefer Pakistan halkını kışkırtıyor! LGBT desteği Pakistan'ı karıştırdı

Pakistan'da İslamabad ABD Büyükelçiliği tarafından LGBT'yi destekleyen bir tweet atılması Pakistanlı Müslümanları kızdırdı. ABD'nin Pakistan Büyükelçiliği'nin attığı tweet Pakistan'da büyük tepkilere sebep olurken, Pakistan hükümetinin buna sessiz kalması ayrı bir eleştiri konusu oldu.

Dünya

23.01.2024, 22:09

Pakistan'ın ABD Büyükelçiliği'nin Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün olarak kutlanan 17 Mayıs'ta attığı tweet Pakistanlı Müslümanların tepkisine sebep oldu. 

Ülkenin her kesiminden insanlar ABD'nin saygısızlığına tepki gösterirken Pakistan hükümetinin olayı kınayan en küçük bir açıklamada bile bulunmaması ayrı bir eleştiri konusu oldu. 

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

ABD'NİN LGBT TWEETİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU

ABD Büyükelçiliği tarafından atılan tweette, "Mission Pakistan, LGBTQI+ topluluğunu güçlendirmek ve desteklemek için çalışıyor. LGBTQI+ topluluğunun insan haklarına saygı gösterilmesini ve baskıdan korunmasını sağlamak için her gün çalışıyoruz. Tam eşitlik için baskı yapmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verilirken Pakistan'da LGBT hakları için çalışmalar yapıldığı belirtildi. 

ABD Büyükelçiliği tarafından atılan tweetin ardından ülke genelinde tepkiler gösterilmeye başlandı. 

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

'ÜLKENİN YASALARINA SAYGI GÖSTERMEYİ UNUTTULAR'

Pakistan'da faaliyet gösteren İslami Jamiat-e-Talaba söz konusu tweeti kınayan bir açıklama yayınlayarak, Tüm Pakistanlılar için ABD Büyükelçiliği'nin Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde LGBT haklarını açıkça savunması ne kadar endişe verici. Ülkenin yasalarına gerektiği gibi saygı gösterilmesi gerektiğini kasten unuttular." ifadelerine yer verdi. 

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

'LGBT OLUŞUMU İSLAM DİNİNE AYKIRI'

Cemaat-i İslami'ye bağlı Pakistanlı senatör Mushtaq Ahmad Khan da ABD büyükelçiliğinin tweet'ini alıntılayarak söz konusu LGBT haklarının İslam dinine aykırı olduğunu belirtti. 

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

'PAKİSTAN HÜKÜMETİNE YAZIKLAR OLSUN'

Diğer yandan haber spikeri olan Alveena Agha Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "LGBT utansın ABD bizim kendi dinimiz, değerlerimiz ve yapımız var, bunu bizim ülkemizde yapamazsınız. Herhangi bir avukat, bu konuda anayasal bir dilekçe sunacak mı? Bu konuda herhangi bir politikacı konuşacak mı? Sessiz kaldığı için Pakistan hükümetine yazıklar olsun." sözlerini kaydetti. 

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

'PAKİSTAN'DA BUNU YAPMAYA KALKAN HER GİRİŞİM DEMİR YUMRUKLA EZİLMELİDİR'

Pakistan'ın nüfuz sahibi vatandaşlarından olan bir kişi ise, "ABD Büyükelçiliği, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde LGBTQ haklarını açıkça savunuyor. Bu tamamen Pakistan'ın anayasal, dini ve kültürel normlarına aykırıdır. Pakistan'a böyle bir pislik sokmaya yönelik herhangi bir girişim demir yumrukla ezilmelidir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading