Yandex Metrica

ABD borç limitini aştı: Ekonomi raydan çıkıyor

ABD borç limitini aştı: Ekonomi raydan çıkıyor

ABD ciddi bir resesyon tehlikesi ile karşı karşıya. 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşılırken Hazine Bakanlığı olağanüstü tedbirleri uygulamaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 20:20

ABD 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaştı. Yüksek enflasyon karşısında artan faiz oranları ve resesyon endişesi devam ederken borç limitine ulaşılmasının ardından ABD Hazine Bakanlığı, olağanüstü tedbirleri uygulamaya başladı. 

Putin'den İsrail-İran çatışması uyarısı: Feci sonuçları olur Putin'den İsrail-İran çatışması uyarısı: Feci sonuçları olur Haberi Görüntüle

YATIRIMLAR ASKIYA ALINDI

Olağanüstü tedbirler kapsamında Kamu Hizmeti Emekli ve Engelliler Fonu ile Posta Hizmeti Emekli Sağlık Yardımları Fonu'na yönelik yatırımlar 5 Haziran'a kadar askıya alındı. 

Bu tedbirler ile ABD'nin genel borç seviyesinin artmasının önüne geçmek ve federal ödemelere devam edebilmek amaçlanıyor.

Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi... Dolandırıcılıkta son nokta Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi...... Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİLER İLE DEMOKRATLAR KARŞI KARŞIYA

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanan Cumhuriyetçiler borç limiti müzakerellerinde önemli harcama kesintilerinden yana tavır sergilerken Demokratlar ise borç limitinin artırılmasını talep ediyor. 

ABD Hazine ve Maliye Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz hafta Kongre'ye gönderdiği mektupta yasal borç limitine ulaşıldığına dikkat çekmiş ve olağanüstü önlemlere başvurulacağı konusunda uyarı yapmıştı. 

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

RESESYON TEHLİKESİ!

Borç limitine ulaşıldığı mevcut durumda ABD ekonomisinin temerrüde düşme tehlikesi bulunuyor.

Ekonomistler ise ülkenin temerrüde düşmesinin sonuçları konusunda uyarıda bulunurken finansal piyasalarda kaos oluşacağını ve ekonominin baltalanacağına dikkat çekiyor. Ekonomistlere göre ABD ciddi bir resesyon tehlikesi ile karşı karşıya. 

Borç limiti uygulaması ABD'de ilk kez 1917 yılında başlamıştı. "ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı" olarak belirlenen borç limiti uygulaması, ABD hükümetinin "faturalarını" ödemek için alabileceği borcu sınırlandırıyor. 

31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşılıncaya kadar ABD Hazineesi'nin borçlanma yetkisine sahip oluyor.

Yasal borç limitine ulaşılması halinde ise federal hükümeet borç miktarını artıramıyor, sadece elindeki nakdi ve gelen gelirleri harcayabiliyor. Limitin artırılması için ise Kongre'den yasa geçirilerek izin alınması gerekiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading