Yandex Metrica

ABD Başkanı Joe Biden: Enflasyon küresel bir sorun haline geldi

ABD Başkanı Joe Biden: Enflasyon küresel bir sorun haline geldi

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik krizi atlatan her gelişmiş ülkede görüldüğünü açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:04

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de bugün açıklanan enflasyon verileriyle alakalı değerlendirme yaptı. 

Biden, verilerin benzin ve gıda fiyatlarının düşmesiyle geçen ay manşet enflasyonda 'anlamlı' bir düşüş yaşandığını ve aynı zamanda fiyat artışlarını yavaşlatmada ilerleme gösterdiklerini ifade etti. 

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

'YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR'

Biden, fiyat artışlarının hala yükselerek devam etmesi ve ailerinin bütçesini sarsması sebebiyle yapacak çok işlerinin olduğunu açıkladı. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

'ENFLASYON KÜRESEL BİR SORUN'

Biden, "Enflasyon, salgının neden olduğu ekonomik çöküşü atlatırken, hemen her gelişmiş ülkede ortaya çıkan küresel bir sorun." diye konuştu. 

ABD'de enflasyon aralıkta aylık yüzde 0,5 artarak beklentilerin üzerine çıkarken, yıllık bazda ise yüzde 7 ile son 40 yılın en yüksek rakamını gördü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading