Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Başkanı Joe Biden'dan Avrupa'ya 'yanınızdayız' mesajı

ABD Başkanı Joe Biden'dan Avrupa'ya 'yanınızdayız' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği Brüksel'de bugün yüz yüze görüşecek. ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi öncesinde Avrupa'ya mesaj göndererek 'ABD yanınızdadır.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği Brüksel'de bugün yüz yüze görüşecek. Türkiye saati ile 18:00'da başlayacak olan kritik görüşmenin 1,5 saat sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik görüşme öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Şansölyesi Merkel ile bir araya geldi.

Biden, NATO Zirvesi için NATO Karargahı'na geldikten sonra Genel Sekreter Jens Stoltenberg'le kısa açıklama yaptı. Son yıllarda NATO'nun önünde Rusya ve Çin gibi yeni sınamalar bulunduğunu belirten Biden, ABD'nin "güçlü bir NATO'ya" önem verdiğini söyledi.

"NATO ABD'nin çıkarları bakımından kritik önemdedir''
Biden, "NATO ABD'nin çıkarları bakımından kritik önemdedir." diye konuştu. Kuzey Atlantik Paktı'nın 5. maddesinin "kutsal bir yükümlülük" olduğunu vurgulayan Biden, İkinci Dünya Savaşı'nda ABD'nin Avrupa için devreye girdiğini hatırlattı.

''ABD yanınızdadır''
Joe Biden, "Tüm Avrupa'nın şunu bilmesini istiyorum. ABD yanınızdadır." ifadesini kullandı. Joe Biden, NATO'nun savunma harcamalarının artırılması konusunda Genel Sekreter Stoltenberg'e katıldığını sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading