Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Başkanı Biden'dan petrol hamlesi! Fiyatları düşürmek için harekete geçti

ABD Başkanı Biden'dan petrol hamlesi! Fiyatları düşürmek için harekete geçti

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden artan petrol fiyatlarıyla ilgili yeni bir adım attı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın ABD’nin stratejik rezervinden 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolü serbest bırakılmasını yönünde karar aldığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 22:07

.Rusya-Ukrayna savaşı tüm sıcaklığını korurken dünyanın birçok ülkesinde akaryakıt fiyatlarının zirve yaptığı görüldü. Daha önce iki kez stratejik rezervlerde bulunan petrolü serbest bırakan ABD Başkanı Biden'dan bir hamle geldi.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan petrol fiyatları ile mücadele için ABD’nin stratejik rezervinden 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolü serbest bırakılmasını yönünde karar aldığını duyurdu. Açıklamada, “Müttefikler ve ortaklarla istişareden sonra, Başkan, önümüzdeki altı ay boyunca her gün ortalama bir milyon varil daha piyasaya sürerek, tarihin en büyük petrol rezervi salınımını açıklayacak. Bu sürümün ölçeği emsalsizdir. Bu rekor sürüm, yerli üretimin artacağı yıl sonuna kadar köprü görevi görecek tarihi miktarda arz sağlayacaktır” denildi.

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

PUTİN’İ “DİKTATÖR” OLARAK NİTELENDİRDİ

ABD’nin dünyanın en büyük petrol üreticisi ve net enerji ihracatçısı olduğu belirtilen açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “diktatör” olarak nitelendirilerek, “Buna rağmen, yarım dünya uzaklıktaki bir diktatörün eylemleri ABD’li ailelerin cüzdanlarını hala etkileyebilir. Başkan, petrole olan bağımlılığımızı tamamen azaltmaya odaklanan gerçek enerji bağımsızlığına ulaşma taahhüdünü açıklayacak” ifadeleri kullanıldı.
Biden "Ülkemizin iyiliği, dünyanın iyiliği için Vladimir Putin'e acil yanıt vermemiz gerekiyor. Özel şirketlerin kazanmasında sorun görmüyorum ancak hiçbir ABD şirketi, pandemiden veya Vladimir Putin'in eylemlerinden yararlanmamalıdır" dedi.

ABD Başkanı Biden Joe, ABD’nin stratejik rezervlerinde yer alan petrole değinerek, "Bugün, önümüzdeki 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolün serbest bırakılmasına izin veriyorum" dedi.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE İKİ KEZ YAPMIŞTI

Biden, daha öncede artan petrol fiyatlarını baskılamak amacıyla iki kez stratejik rezervlerde bulunan petrolün serbest bırakılmasını emretmişti. Biden yönetimi, geçtiğimiz sene kasım ayında diğer ülkelerle koordineli olarak stratejik rezervlerinden 50 milyon varil petrolü, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ardından ise 30 milyon varil petrolü serbest bırakılması emri vermişti.

ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi verilen göre, ABD’de günde ortalama 21 milyon varil petrol kullanılıyor ve bu tüketimin yaklaşık %40'ının benzin olduğu belirtildi. ABD Enerji Bakanlığı'na göre ise, 25 Mart itibariyle ABD rezervlerinde 568 milyon varilden fazla petrol bulunuyor.

İşgal ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda sivil... Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN RUBLE HAMLESİ

Rusya lideri Putin, gaz ödemelerinin Cuma gününden itibaren rubleyle yapılması gerektiğini söyledi. Putin, bu şartın yerine getirilmemesi halinde sözleşmelerin askıya alınacağını bildirdi. Rusya lideri,, ABD’nin Avrupa’yı pahalı LNG tüketimine geçirmeye çalıştığını belirterek, “Avrupa sanayisi zarar görecek ve milyonlarca kişi işsiz kalacak, hayat standartları düşecek” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading