Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Başkanı Biden'dan bir ilk! Veto etti

ABD Başkanı Biden'dan bir ilk! Veto etti

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık koltuğunda oturmasından bugüne ilk kez veto hakkını kullandı. Biden, emeklilik fonu yöneticilerinin yatırım kararlarında, çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) ilkelerini dikkate almalarına izin veren Çalışma Bakanlığı kuralını yürürlükten kaldıracak yasa tasarısını veto etti.

Dünya

23.01.2024, 22:20

ABD Başkanı Biden, geçen haftalarda bazı Demokratların da destek vermesiyle Kongre'nin her iki kanadından da geçen, emeklilik fonlarıyla ilgili düzenlemeler içeren yasa tasarısıveto ederek, başkanlık koltuğunda oturmasından bugüne ilk kez veto hakkını kullandı. 

İki yüzlüler! Biden'ın danışmanı arabuluculuk için Beyrut'ta! Haberi Görüntüle

"İLK KEZ VETO ETTİM"

Bu konu hakkında Twitter'da paylaşımda bulunan Biden, "Az önce bir yasa tasarısını ilk kez veto ettim. Bu tasarı, MAGA Cumhuriyetçilerinin sevmediği risk faktörlerini göz önünde bulundurmayı yasa dışı kılarak emeklilik birikimlerinizi riske atacaktı. (Cumhuriyetçi) Milletvekili Marjorie Taylor Greene istese de istemese de, plan yöneticiniz zor kazanılmış birikimlerinizi koruyabilmeli." ifadelerine yer verdi.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat Kudüs'te ölü bulundu Haberi Görüntüle

TEMSİLCİLER MECLİSİNDEN ELEŞTİRİ 

Diğer taraftan Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Biden'ın söz konusu tasarıyı veto etmesini eleştirerek "Biden'ın, Wall Street'in, emeklilik tasarruflarınızı aşırı sol siyasi amaçlarını finanse etmek için kullanmasını istediği açık." dedi. 

NATO'ya gözdağı! Rusya, İran ve Çin gemileri sahaya iniyor: Umman... Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİLER YASA ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR 

Kasım 2022 ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçiren ve Senato'da ise az bir farkla azınlık olan Cumhuriyetçiler, Demokratların da desteğini alabildikleri, önemsedikleri bazı konularda yasalar çıkarmayı hedefliyor. Ancak Kongre'nin her iki kanadının da üçte ikisinin desteğini gerektireceğinden Biden'ın vetosunun geçersiz kılınması pek mümkün görünmüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading