Yandex Metrica
SON DAKİKA

ABD basını İran saldırısında o ülkeye işaret etti: Gizli saldırılar devam edecek

ABD basınından İran saldırısına ilişkin tüm dengeleri değiştirecek bir iddia geldi. Wall Street Journal gazetesi cumartesiyi pazara bağlayan gece İran'a yapılan saldırıyı İsrail'in düzenlediğini öne sürerken yeni saldırılara karşı uyarı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 20:22

ABD gazetesi Wall Street Journal, İran'da Savunma Bakanlığı'na bağlı İHA fabrikasında mühimmat tesisine yapılan saldırıyı İsrail'in düzenlediğini iddia etti. 

İran devlet televizyonu hava savunma sistemlerinin mühimmat fabrikasını hedef alan saldırı sonucunda büyük bir patlama meydana geldiğini ve can kaybı olmadığını duyurmuştu.

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

İRAN İSRAİL'E İŞARET ETMİŞTİ

İranlı yetkililer ise saldırı girişimini savuşturduklarını, İran'ı hedef alan 2 İHA'nın imha edildiğini ve bir diğerinin düşürüldüğüünü bildirmişti.

İran Meclisi İsfahan Milletvekili Hüseyin Mirzai ise mühimmat fabrikasını hedef alan İHA'ların İsrail'e ait olduğunu iddia etmişti.

İşgalci İsrail'den skandal karar: Filistinli ailenin elinde kalan son 14... Haberi Görüntüle

İSRAİL ABD'Yİ KORUDU

İsrail ise saldırı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) sadece ismine yer verilmeyen bir Amerikalı yetkilinin açıklamalarını aktarmış, "İsfahan saldırısında Washington'un parmağı yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Husilerden İngiltere ve ABD duyurusu: Havalimanını vurdular Haberi Görüntüle

'SALDIRIYI İSRAİL DÜZENLEDİ'

ABD Gazetesi Wall Streer Journal ise İran saldırısını İsrail'in düzenlediğini iddia etti. Wall Street Journal'ın haberinde şu ifadeler kullanıldı:

ABD ve İsrail, Tahran'ın nükleer ve askeri emellerini dizginlemek için yeni fırsatlar ararken İsrail, İran'ın savunma tesisine gizli bir İHA saldırısı düzenledi.

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya... Haberi Görüntüle

'GİZLİ SALDIRILAR DEVAM EDECEK'

Haberde, ayrıca, İran saldırısının Benjamin Netanyahu'nun İsrail'de yeniden başbakanlık koltuğuna oturmasından bu yana bilinen ilk saldırı olduğuna dikkat çekildi ve saldırının , İsrailli ve ABD'li bürokratların, İran ve Rusya arasındaki iş birliğinin gelişmesine karşı mücadele için yapılmış olabileceği öne sürüldü. Wall Street Journal'ın haberinde şu ifadelere yer verildi:

Netanyahu'nun yeni hükümetinin Ukrayna'ya askeri destek sağlaması beklenmiyor. Ancak İran'ın nükleer ve askeri programlarına yönelik gizli saldırılar düzenlemeye devam edecek.
 

 


THE TIMES OF ISRAEL: SALDIRIYI İSRAİL DÜZENLEDİ

İsrail'in önde gelen gazetelerinden The Times of Israel ise 'Mossad, İsrail'in kendi çıkarları için İran savunma tesisini vurdu' başlıklı haberde İran'a yönelik saldırıyı İsrail'in düzenlediğini belirtti.

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

NEW YORK TIMES 'MOSSAD' DEDİ 

New York Times ise üst düzey ABD istihbarat yetkililerine atıfta bulunurken saldırıyı İsrail gizli servisi Mossaf'ın düzenlediğini iddia etti ve haberde şu ifadelere yer verdi:

Raporda, İsfahan'ın Tahran'ın füze endüstrisi için bir merkez olduğu ve İsrail'i vurabilecek bir menzile sahip olan Shahab orta menzilli füzesinin toplandığı yer olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading