Yandex Metrica

DOLAR

32.48

%-0.1 expand_more

EURO

34.94

%0.25 expand_less

ALTIN

2436.30

%0.65 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64565.65

%0.79 expand_less

ABD askerine tahliye sırasında verilen 2 aylık Afgan bebekten haber alınamıyor!

ABD askerine tahliye sırasında verilen 2 aylık Afgan bebekten haber alınamıyor!

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından yapılan tahliye çalışmaları esnasında dikenli tellerin üzerinden ABD askerlerine verilen 2 aylık bir çocuk kayboldu.

Dünya

23.01.2024, 18:15

ABD büyükelçiliğinde 10 yıl boyunca güvenlik görevlisi olarak çalışan Mirza Ali, Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından ülkeden ayrılmak için eşi ve 5 çocuğuyla Kabil havalimanına gitti. 19 Ağustos'ta yaşanan büyük kaosta, çocuğunun ezilmesinden korkan baba, 2 aylık Süheyl'i başkalarının da yaptığı gibi dikenli tellerin üzerinden ABD askerlerine teslim etti. 

Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Haberi Görüntüle

2 AYLIK SÜHEYL HİÇBİR YERDE BULUNAMADI 

Beş metre uzağındaki girişten geçerek bebeğine ulaşmayı planladığını söyleyen Ali, Taliban üyelerinin kalabalığı geri itmesi nedeniyle tahliye alanına girmelerinin yarım saat sürdüğünü söyledi. Ancak çitin diğer tarafına geçen aile 2 aylık Süheyl'i hiçbir yerde bulamadı. Havalimanında yetkililere durumu anlatan ve bebeğini soran Ali, ABD'li bir komutanın 'bebeklere bakacak kaynak olmadığını bunun için ayrılan özel alana' bakmasını söylemesinin ardından tarif edilen yere baktığını ancak orada da bulamadığını ifade etti.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ YETKİLİLER : 'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Havalimanında gördüğü herkesten bilgi almaya çalıştığını ancak 3 gün boyunca bebeğine ulaşamadığını aktaran Mirza Ali, eşi Suraya ve 17, 9, 6 ve 3 yaşındaki çocuklarıyla birlikte önce Katar'a ardından Almanya'ya daha sonra da ABD'ye ulaştı. ABD'de yeniden yerleştirme bekleyen aile henüz 2 aylık bebeklerine kavuşamadı. ABD'li yetkililer ise Süheyl'in bulunabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Aynı tarihlerde çitlerin üzerinden ABD'li askerlere uzatılırken görüntüleri yayınlanan kız çocuğu daha sonra ailesi ile buluşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading