Yandex Metrica

ABD askeri kendi üssünü bombaladı! Suriye'deki saldırıdan şok detaylar...

ABD askeri kendi üssünü bombaladı! Suriye'deki saldırıdan şok detaylar...

ABD'nin PKK/YPG ile birlikte işgal ettiği bölgelerden Deyrizor'da kendi üssünü bombaladığı ortaya çıktı. 7 Nisan'da yapılan saldırının arkasından bir Amerikan askeri çıktı.

Dünya

23.01.2024, 19:22

Suriye'nin 3'te 1'ini PKK/YPG ile birlikte işgal eden Amerikan ordusu kendi üslerine saldırmaya başladı. Ülkenin doğusundaki Deyrizor kenti kırsalında bulunan ve içerisinde bir ABD üssünün de bulunduğu Yeşil Köy'e 7 Nisan'da yapılan bombalı saldırıda failin bir ABD askeri olduğu anlaşıldı. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre, bölgede meydana gelen saldırıya ilişkin soruşturma yürüten Savunma Bakanlığı (Pentagon), gece vakti gerçekleşen patlamaya ilişkin güvenlik kamera görüntülerinden yeni veriler elde etti. İncelenen kamera görüntüleri, üsse bomba atan kişinin bir Amerikan askeri olduğunu ortaya koydu. 

"Şüphelinin bir ABD askeri olduğu anlaşıldı" şeklinde açıklama yayınlayan Pentagon, yine de tüm gerçeklerin mahkemede ortaya çıkarılacağını belirtti. Böylece ilk kez dün CNN tarafından dile getirilen iddia doğrulanmış oldu. El bombasıyla yapılan saldırıda 4 ABD askeri yaralanmıştı. 

ABD ordusu, 7 Nisan'daki bombalama eylemi sonrası yaptığı açıklamada, 'üsse havan saldırısı' gerçekleştiğini ileri sürmüş, bu mesaj birkaç gün sonra 'kimliği belirsiz kişilerin garzinona kasıtlı olarak patlayıcı yerleştirmesi' şeklinde değiştirilmişti. Elde edilen son verilerle birlikte saldırıyı bir Amerikan askerinin gerçekleştirdiği kesinleşmiş oldu. Sözkonusu askerin gözaltına alınıp alınmadığı bilinmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading