Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Adalet Bakanlığı'ndan Uber'e dava

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Uber'e dava

ABD Adalet Bakanlığı, bekleme süresi için istediği ekstra ücret kapsamında engellilerden fazla para aldığı için Uber'e dava açtı. Mağdur olan engelli kullanıcılara tazminat ödenmesi için talepte bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:17

ABD Adalet Bakanlığı, 2016 yılında bekleme süresi için ekstra ücret almaya başlayan mobil araç çağırma programı Uber'in bu hareketiyle Engelli Amerikalılar Yasası'na (ADA) karşı geldiğini belirtti.

Açıklamada, Uber'in görme engelli veya tekerlekli sandalyeye bağlı olan kullanıcıların kimliğini ve araca binmek için daha çok zamana ihtiyaç duyduğunu bilmesine rağmen ücret almaya devam ettiği ifade edildi.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

MAĞDUR OLAN ENGELLİ KULLANICILARA TAZMİNAT ÖDEMESİ TALEP EDİLDİ

Adalet Bakanlığı, Uber’in “yasa dışı bekleme ücreti nedeniyle” mağdur olan engelli kullanıcılara tazminat ödemesini ve bekleme ücreti politikasını ADA'ya uygun şekilde tekrar düzenlemesini istedi.

Uber ise bekleme ücreti politikalarının ADA'ya karşı geldiğini düşünmediklerini ve bu şaşırtıcı dava öncesinde bekleme süresi konusunda düzenlemeler yapmak için Adalet Bakanlığı ile görüşme içinde olduklarını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading