Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB Yunanistan'a soruşturma açılmasını istedi: Verilen paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş

AB Yunanistan'a soruşturma açılmasını istedi: Verilen paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş

Avrupa Komisyonu, sığınmacılara karşı işlediği insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Yunanistan'a soruşturma açılmasını talep etti. Komisyon Sorumlu Komiseri Ylva Johanson konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunanistan'ın yaptıkları şoke edici. AB'nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlara alet edilmiş” dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Dünya genelinde birçok sivil toplum kuruluşu ve gazetecilerin çalışmalarıyla açıkça uluslararası hukuku ihlal ettiği tespit edilen Yunanistan için Avrupa Komisyonu harekete geçti.

Alman basınında yer alan haberlerde, Avrupa Komisyonu’ndan Suriye savaşının başlamasıyla birlikte yoğunluk kazanan ve sınırı geçmeye çalışan mültecilere denizde ve karada çok sayıda insan hakları ihlali yapan Yunanistan’a ihlaller hakkında soruşturma açması yönünde talep geldiği bildirildi.

“VERİLEN PARALAR KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞLARA ALET EDİLMİŞ”

Avrupa Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johanson yaptığı açıklamada, Yunanistan’dan konuyu derinlemesine araştıracak bir soruşturma talep ederek, “Alman medyasının getirdiği veriler son derece güvenilir veriler. Yunanistan’ın yaptıkları şok edici. AB’nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN: ‘AB'NİN SINIRLARINI SAVUNUYORUZ’

Yunanistan ise AB ülkelerinin göçmen istememesini fırsat bilerek, “AB’nin sınırlarını savunuyoruz” tezinin arkasına saklanarak suçlamaları reddediyor.

YUNANİSTAN SIĞINMACILARI TÜRK SULARINA İTİYOR

Alman basını ise, açık ve net bir şekilde Ege Denizi’ndeki savunmasız sığınmacıların Yunan Sahil Güvenliği tarafından zorla Türk sularına itildiğini gözler önüne serdi.

Haberlerde yer alan bazı görüntülerde ise, şişme botların patlatıldığı ve sahil güvenlik botlarının yakından geçerek büyük dalgalar oluşturmak suretiyle şişme botları batırmaya çalıştıkları açıkça görüldü.

Yunanistan, Avrupa Komisyonu’nun soruşturma talebine siyasi olarak itiraz etmeye çalışsa da ilgili soruşturmayı açması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading