Yandex Metrica

AB ülkelerinden enerji krizine karşı yeni hamle! Anlaşma sağladı

AB ülkelerinden enerji krizine karşı yeni hamle! Anlaşma sağladı

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji krizi yaşayan Avrupa Birliği ülkeleri yeni bir anlaşmaya imza attı. AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve enerji firmalarından katkı alacak

Dünya

23.01.2024, 22:13

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin'e kafa tutan ülkeler, enerji kriziyle baş başbaşa kaldı. Putin'in gaz vanalarını kapmasıyla birlikte bir dizi önlemler almaya başlayan AB ülkeleri, harekete geçti. AB dönem başkanı Çekya'nın çağrısı üzerine, üye 27 ülkenin enerji bakanları bugün Brüksel'de olağanüstü toplantıda buluştu.

Avrupa'daki enerji krizinin görüşüldüğü toplantı devam ederken, Çekya'nın AB dönem başkanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bakanların yeni tedbirler konusunda anlaştıkları bildirildi.

Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton sarmalı Arapsaçına döndü Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton... Haberi Görüntüle

YÜKSEK ELEKTRİK FİYATLARINI AZALTACAK ANLAŞMA

"Bakanlar, yüksek elektrik fiyatlarını azaltacak önlemler konusunda siyasi bir anlaşmaya vardı." ifadesi kullanılan paylaşımda, bu kapsamda elektrik talebinin zorunlu düşürüleceği, aşırı kar elde eden elektrik üreticilerinin gelirlerine üst sınır getirileceği ve fosil yakıt üreticilerinden dayanışma katkısı alınacağı belirtildi.

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

TEKLİFTE NELER VAR?

AB Komisyonu tarafından eylülde hazırlanan teklifler, üye ülkelerin toplam elektrik tüketimlerini yüzde 10 oranında gönüllü biçimde düşürmelerini, en yoğun saatlerde elektrik tüketiminin zorunlu olarak yüzde 5 azaltılmasını, yenilenebilir, nükleer ve kömür gibi kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirlerinin megavatsaat başına 180 avro ile sınırlandırılmasını ve fosil yakıt sektöründen 'dayanışma katkısı' adı altında vergi alınmasını içeriyordu.

AB ülkeleri enerji krizine karşı anlaşma sağladı - 1

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

140 MİLYAR AVRO'LUK KAYNAK

Bu tedbirlerle AB ülkelerinin toplam 140 milyar avro kaynak oluşturması, bununla vatandaşlara ve işletmelere destek sağlanması öngörülüyor. Toplantının devamında ithal doğal gaza tavan fiyat getirilmesi ve Kuzey Akım boru hatları altyapısındaki hasar konularının görüşülmesi planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading