Yandex Metrica

AB, Ukrayna saflarında! 1,3 milyar euroluk dev yardım

AB, Ukrayna saflarında! 1,3 milyar euroluk dev yardım

Avrupa Birliği, Rusya ile çatışma ihtimali için hazırlıklara başlayan Ukrayna'ya 1 milyar 320 milyon euroluk mali destek verme kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:42

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de Ukrayna'ya sağlanacak finansal destekle alakalı açıklamalarda bulundu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile cuma günü görüştüğünü ve Rusya'nın saldırgan eylemleri üzerinde konuştuklarını ifade eden von der Leyen, "AB, her zaman olduğu gibi bu zor şartlarda Ukrayna'nın yanındadır." dedi.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

1,3 MİLYAR EURO YARDIM

Ukrayna'ya kredi ve hibelerden oluşan acil mali paket hazırladıklarını belirten von der Leyen, 1,2 milyar euroluk kısmın makro finansal yardım, 120 milyon euronun ise hibe olduğunu bildirdi. 

Von der Leyen, acil mali paketin Ukrayna'nın finansman ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacağını ve dayanıklılığını artıracağını ifade etti. 

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

'UKRAYNA ÖZGÜR VE EGEMEN BİR ÜLKEDİR'

Ukrayna'ya yatırım yapmaya devam edeceklerini bildiren von der Leyen, "Ukrayna, özgür ve egemen bir ülkedir. Kendi seçimlerini yapar. AB, Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek." diye konuştu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading